Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden schort ontwikkeling Multifunctionele Accommodatie in Oosterhesselen op

De ontwikkeling van een Multifunctionele Accommodatie (MFA) rond de scholen in Oosterhesselen gaat voorlopig niet door. Als gevolg van verschillende ontwikkelingen in het dorp, zoals een onderzoek naar de centralisatie van de winkels en de verdere invulling van de structuurvisie, is onvoldoende draagvlak ontstaan voor de ontwikkeling van een MFA met de scholen als middelpunt.

Vanaf 2005 werkt de gemeente samen met verschillende participanten uit Oosterhesselen aan de totstandkoming van een Multifunctionele Accommodatie in het dorp. De bedoeling was om hierin onder meer de school, de peuterspeelzaal, de kinderopvang en de bibliotheek onder te brengen. In het bestuursprogramma 2006-2010 is de ontwikkeling van een MFA in Oosterhesselen en Schoonoord opgenomen. De realisatie in Oosterhesselen was gepland in 2010.

Actuele ontwikkelingen
Door een aantal actuele ontwikkelingen in Oosterhesselen is de blik van enkele mogelijke participanten meer op het centrum van het dorp gericht. De structuurvisie in combinatie met het woononderzoek door Companen, de mogelijke centralisatie van het midden- en kleinbedrijf en de dorpsanalyse hebben tot gevolg dat het voor een aantal belanghebbenden minder aantrekkelijk wordt om mee te doen in de MFA rond de scholen, zoals bijvoorbeeld Plaatselijk Belang, Domesta, de bibliotheek en culturele verenigingen.

Samenwerking
Het niet doorgaan van de MFA in fysieke vorm rond de scholen, betekent niet dat de inhoudelijke samenwerking tussen bijvoorbeeld de basisschool en de kinderopvang in gevaar komt. Uit de dorpsanalyse komt ook naar voren dat er meer belangstelling is voor samengaan in één gebouw op met name cultureel gebied. Die ontwikkeling heeft nadrukkelijk de aandacht van het college.

Schoonoord
Voor de uitwerking van de dorpsanalyse heeft het college besloten een projectgroep in te stellen waarin wethouder Roeles als verantwoordelijk portefeuillehouder opereert. Nu het realiseren van de MFA in Oosterhesselen langer op zich laat wachten, heeft het college besloten om de prioriteit te verleggen naar de ontwikkeling van de MFA in Schoonoord, die rond de zorginstelling Het Ellertsveld gerealiseerd wordt.