KNHS


WK enduranceteam stelt zich voor
5 oktober 2008
wk enduranceteam 2008 site

Het Nederlandse enduranceteam senioren dat begin november in Maleisie van start gaat op het WK Endurance heeft zich 4 oktober jl voorgesteld op een persconferentie. Op het schitterende landgoed Huize Voorwijk, de stoeterij van de heer en mevrouw De Vos van Steenwijk, stelden de vijf geselecteerde amazones Yvonne van der Velde, Anita Lamsma, Janet Lam, Lissette van Druenen en Donna Oudshoorn zich aan de pers voor.

Voor een enkeling vormt Maleisië al het achtste belangrijke internationale kampioenschap. Voor anderen is het de eerste deelname aan een Wereldkampioenschap, maar alle amazones hebben al veel ervaring opgedaan op wedstrijden in binnen-en buitenland. Joy Escobar (van der Velde), Laya ara Francinav (Lamsma), Bugainvillia (Lam), Escapade II (van Dreunen) en Karrimh (Oudshoorn) hebben al vele vele kilometers in de benen. Het totale team presenteerde zich als een echte eenheid en is van plan de Nederlandse eer hoog te houden.

Op maandag 20 oktober aanstaande vertrekken de vijf paarden vanaf Schiphol voor een rechtstreekse vlucht naar Tarengganu, Maleisie. Het paardentransport, waaronder de begeleiding van de paarden aan boord, is in handen van Peden Bloodstock. Hij was tevens verantwoordelijk voor de vlucht van de Olympische paarden naar Hong Kong. Op 19 oktober vertrekken de eerste grooms en een aantal ruiters. De tweede grooms, overige amazones, de bondscoach, teamveterinair, hoefsmid en fysiotherapeut volgen op 29 oktober.