Senternovem


08-10-2008 | Transport - Resultaten oproep Aeronautics & Air Transport 2008 bekendgemaakt

Begin september heeft de Europese Commissie de resultaten bekendgemaakt van de oproep 2008 van het onderdeel Aeronautics & Air Transport binnen het thema Transport.

Op deze oproep met een omvang van 203,5 miljoen euro werden in totaal 254 voorstellen ingediend. Hiervoor scoorden 149 voorstellen voldoende punten om in aanmerking te kunnen komen voor financiering. Vanwege het beperkte budget kunnen echter slechts 43 projecten worden gefinancierd, een slaagkans van 17 procent. Hieronder bevinden zich vier level twee projecten (large scale integrating projects). De gemiddelde slaagkans op partnerniveau bedroeg 21 procent.

Het Nederlandse resultaat in deze oproep is goed. De slaagkans op partnerniveau ligt met 26 procent zelfs duidelijk boven het Europese gemiddelde. Nederlandse partijen nemen 37 keer deel in succesvolle projecten, en 3 projecten worden gecoördineerd door een Nederlandse partij. In totaal is er door Nederlandse partijen in de succesvolle projecten ruim 13 miljoen euro aangevraagd, wat neerkomt op 6,2 procent van het totaal aangevraagde budget.