Leiden Leidenaar helpt agent bij aanhouding fietsendief De politie spreekt zijn dank uit naar een 36 jarige man uit Leiden die zondag 5 oktober rond 12.30 uur op de Grevenstraat een agent te hulp schoot en er voor zorgde dat een 44 jarige man uit Leiden in de boeien kon worden geslagen. Een agent zat vanaf de Pardijsweg rennend achter hem aan. Daar had hij hem op heterdaad betrapt bij het stelen van een vrij nieuwe damesfiets. Toen de agent hem daarvoor wilde aanhouden, ging hij eer rennend vandoor met de agent rennend achter hem aan. Op de Grevenstraat riep de helpende Leidse burger naar de agent of hij hem moest hebben. Toen dat door de agent werd bevestigd zette hij ook de achtervolging in op de verdachte in. Op de Maredorpse Dwarsstraat ontliep de verdachte zijn lot dan ook niet en kon met de toegeschoten hulpvaardige Leidenaar in de boeien worden geslagen. De verdachte is daarna aan het politiebureau verhoord en werd na het verhoor die avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen hem voor ondermeer diefstal, verzet en belediging.

Reeuwijk Inbraak en vernieling bij volkstuinvereniging De politie doet onderzoek naar een inbraak in een winkel van de Amateur Tuinders Vereniging Noorderhout aan de Nieuwdorperweg. Dit moet gebeurd zijn tussen dinsdag 7 oktober 19.30 en woensdag 8 oktober 09.00 uur. Er werd niets uit de winkel gestolen. Wel was er een poederblusser leeg gespoten waardoor artikelen beschadigd raakten. Ook elders op het complex waren er kleine vernielingen. Een slot van een kas, het toegangshek tot het complex en een ruit van een vogelkooi werden vernield. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Zevenhuizen Politie ontdekt in woning hennepkwekerij De politie heeft dinsdagmorgen 7 oktober in een woning aan de Bongerd twee ruimtes ontdekt waar net een hennepteelt geweest was. In twee slaapkamers stonden ongeveer 200 potten met geknipte hennepplanten. Verder waren de nodige voorzieningen zoals bevochtigsinstallaties en assimilatielampen aanwezig. Stroom werd illegaal afgetapt. De 41 jarige bewoner is door de politie aangehouden en verhoord. Hij had net geoogst en de oogst verkocht. De gemeente ontruimde de woning en voerde het materiaal af naar de AVR in Rotterdam. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner voor overtreding van de Opiumwet. De politie deed de ontdekking na een tip over de kweek die werd gedaan via MeldMisdaadAnoniem.

Gouda Bromfietscontrole De politie heeft woensdagmorgen 8 oktober een bromfietscontrole gehouden op de Groen van Prinsterensingel. Er werd van 07.45 tot 08.45 uur gecontroleerd. Van de dertig gecontroleerde bromfietsers werden twintig bekeurd. Daarnaast kregen twee bestuurders een recidiveregeling. Dit houdt in dat als de constructiesnelheid van de bromfiets met meer dan 20 km/uur overschreden wordt, er een waarschuwingsbrief wordt uitgereikt. Bij drie waarschuwingsbrieven wordt de bromfiets in beslaggenomen. De bekeuringen waren voor onder meer het overschrijden van de constructiesnelheid, het negeren van een gesloten verklaring, geen remlicht, het niet kunnen tonen van een kenteken- en/of rijbewijs.

Controle van bromfietsers De politie controleert regelmatig bromfietsen. Met de rollerbank wordt dan gecheckt of de bromfietsen niet zijn opgevoerd. Kan de bromfiets hard rijden dan toegestaan dan kan deze in beslag worden genomen of volgt er een bekeuring. Ook wordt er gekeken of de bromfietser een helm op heeft en of deze goed bevestigd is. Wanneer een helm tijdens een ongeval niet goed bevestigd is, dan kan die van het hoofd afschieten en is ernstig hersenletsel niet uitgesloten. De controles zijn voor de veiligheid van de bromfietser, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Een bromfiets die harder rijdt dan toegestaan kan ook een ernstiger ongeval veroorzaken.