Gemeente Bernheze


Begraafplaatsennota gemeente Bernheze 2008

In de raadsvergadering van 25 september 2008 heeft de gemeenteraad de Begraafplaatsennota gemeente Bernheze 2008 vastgesteld.

In het bestuursprogramma 2006-2010 'Bernheze, mooi om samen aan te werken' was namelijk afgesproken een samenhangend beleidskader op te stellen, waarin staat hoe wij als gemeente om willen gaan met de begraafplaatsen binnen de gemeente. In deze nota zijn de volgende uitgangspunten weergegeven.


1. de gemeente Bernheze spreekt de intentie uit dat zij de aanwezigheid van een bijzondere begraafplaats in ieder dorp nastreeft;

2. de verantwoordelijkheid van de bijzondere begraafplaatsen bij de parochiebesturen laten zoals deze nu is;

3. bij problemen ten aanzien van onderhoud treden we in overleg over oplossingen;

4. vasthouden aan de kostendekkendheid van de tarieven van de gemeente voor begraafplaats `t Loo te Nistelrode;
5. in overleg treden met het parochiebestuur van Heesch over een oplossing van het nabije capaciteitsprobleem;
6. bovengronds begraven onderzoeken als oplossing voor het ruimtegebrek wanneer een parochiebestuur daar behoefte aan heeft. Bij de herziening van de komplannen zal dan worden bekeken of de bestemmingsplannen hier al direct op kunnen worden aangepast;
7. tweejaarlijks evalueren met de parochiebesturen;
8. voor zover verkoop van gronden in eigendom van de gemeente en aangrenzend aan bestaande begraafplaatsen in voorkomende gevallen aan de orde komt, zal in de betreffende afweging de mogelijke beschikbaarheid voor een toekomstige uitbreiding van de begraafplaats nadrukkelijk in de afweging meegenomen worden.

In samenwerking met de diverse parochiebesturen is een inventarisatie gedaan en is de Begraafplaatsennota gemeente Bernheze 2008 tot stand gekomen. De Begraafplaatsennota is in te zien in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch en hieronder te downloaden.
Te downloaden:

* Begraafplaatsennota 2008.pdf (74.72 KB)

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket