Twynstra Gudde


Kluis in auto leidt tot toename treingebruik

Lease autos voorzien van inklapbare kluis van MobiSafe bij Twynstra Gudde

Als onderdeel van een integraal mobiliteitsbeleid heeft Twynstra Gudde Adviseurs en Managers een begin gemaakt met het plaatsen van een inklapbare kluis voor het opbergen van attaché koffers, dossiermappen en laptops in alle leaseautos. Doordat medewerkers hun zakelijke en persoonlijke spullen veilig in de auto kunnen achterlaten blijkt de drempel naar het gebruik van het openbaar vervoer een stuk lager te zijn geworden.

Het oorspronkelijke doel van een MobiSafe in de auto is meer comfort voor de medewerkers en een gedeelde zorg voor bedrijfseigendommen aldus Mark Pel, manager Service Organisatie bij Twynstra Gudde Centraal in ons mobiliteitsbeleid staat de gedachte dat wij het individuele verplaatsingsgedrag van de medewerker op alle mogelijke manieren faciliteren. Door de MobiSafe kan alles wat vertrouwelijk of van waarde is veilig in de auto achtergelaten worden. Nu ook gebleken is dat men hierdoor gemakkelijker de trein neemt en de auto laat staan, is dit mooi meegenomen.

Inmiddels zijn bij Twynstra Gudde 160 autos voorzien van een MobiSafe. De MobiSafe 5050 is een inklapbare kluis die in de kofferbak ligt en groot genoeg is om een grote attaché-koffer veilig in op te bergen terwijl de kofferbak nagenoeg geheel beschikbaar is als de kluis ingeklapt is.
Ruim de helft van de Nederlandse professionals heeft meer dan één werkplek waardoor er zich steeds meer informatie buiten de veilige muren van het kantoor bevindt. Door de MobiSafe is de zorg voor bedrijfseigendommen zoals klantendossiers en laptops niet langer slechts een zorg van de werknemer maar een gedeelde zorg van werknemer en werkgever.

Twynstra Gudde is een pionier op het gebied van mobiliteitsmanagement. Wij vinden het geweldig dat vastgesteld is dat veilig parkeren met een MobiSafe 5050 actief bijdraagt aan hybride vervoersgedrag. Alle automobilisten kennen het ongemakkelijke dilemma: alles meenemen of in de auto achterlaten. Met de MobiSafe kunnen werknemers hun auto met waardevolle spullen erin veilig parkeren bij een vergaderlocatie, restaurant of om een deel van de reis met het OV te doen aldus Ruud van Oostveen, directeur van MobiSafe. Een gedeelde zorg voor bedrijfseigendommen is een essentieel onderdeel van mobiliteitsmanagement geworden.