Gemeente Bernheze


gemeente

Inwoners Bernheze positief over dienstverlening gemeente

De gemeente Bernheze heeft voor de tweede keer deelgenomen aan de benchmark `De Staat van de Gemeente'. In de benchmark worden gegevens van verschillende gemeenten verzameld en met elkaar vergeleken. Omdat we nu al voor de tweede keer meedoen, zijn de nieuwe resultaten te vergelijken met die van 2006.
We kunnen dus niet alleen een vergelijking maken met andere gemeenten maar ook met de uitkomsten van de eerste benchmark. Hiermee wordt inzichtelijk of de kwaliteit van onze dienstverlening verbetert.

In zijn algemeenheid scoort Bernheze iets boven het gemiddelde niveau van gemeenten met 25.000 tot 50.000 inwoners die ook aan de benchmark hebben deelgenomen.
De resultaten zijn verdeeld over vijf zogenoemde burgerrollen die betrekking hebben op de beleving van de burger (de burger als kiezer, de burger als klant, de burger als onderdaan, de burger als wijkbewoner en de burger als belastingbetaler).

Burgerrollen Bernheze Gemeenten met 25.000-50.000 inwoners Resultaat 2006
Burger als kiezer

5,5

5,4

5,5
Burger als klant

7,3

6,9

7,1
Burger als onderdaan

5,7

5,9

5,7
Burger als wijkbewoner

6,5

6,5

6,5
Burger als belastingbetaler

6,3

6,2

6,4

Stijgende lijn
De gemeente Bernheze scoort bij drie van deze rollen hoger dan het gemiddelde van de referentiegemeenten. Bij één is het resultaat gelijk en bij één lager dan het gemiddelde. In de bovenstaande tabel is te zien wat de score per rol is, de vergelijking met het gemiddelde van de gemeenten en de resultaten van 2006. De kwaliteit van de dienstverlening is bij de `burger als klant' gestegen en bij de `burger als belastingbetaler' iets gedaald.

Openheid van zaken
De gemeente Bernheze doet om de twee jaar mee aan deze benchmark. We doen dit om ons functioneren transparant te maken voor inwoners en bestuurders. Ook gebruiken we de resultaten bij de verbetering van de dienstverlening.

Bedankt
Ook deze keer hebben weer veel inwoners meegewerkt aan het onderzoek. We bedanken alle inwoners die meegewerkt hebben. We hebben de afgelopen jaren veel veranderd om de dienstverlening te verbeteren. Het is dan ook goed om van u als klant te horen of u tevreden bent over onze dienstverlening.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u de speciale krant opvragen over de onderzoeksgegevens, telefoon (0412) 45 88 88. In deze krant staat een interview met burgemeester Heijmans en de gemeentesecretaris, de heer Bex.
Voor meer informatie over het onderzoek kunt u binnenkort de website www.waarstaatjegemeente.nl raadplegen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket