Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 08-10-2008

Man aangehouden na veroorzaken letsel

ASSEN Dinsdagavond heeft de politie een 28-jarige man uit Assen aangehouden. De politie krijgt rond 21.00 uur een melding dat er een auto in de Noordersingel staat met daarnaast een gewonde vrouw. De aangehouden man is de bestuurder van deze auto. Hij is daar uit de auto gestapt en een cafe binnengerend. Als eerste wordt voor de vrouw, een 32-jarige inwoonster van Assen, medische hulp geregeld. Ze wordt met de ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. Daarna wordt voor de politie duidelijk wat er was gebeurd. Uit het verhaal van de twee betrokkenen en van getuigen blijkt, dat de auto kort daarvoor in de Stationsstraat staat. De vrouw zit bij de man in de auto. Dan stapt ze uit en terwijl ze nog met een been op straat staat, rijdt de man weg. De vrouw wordt daardoor meegesleurd. Terwijl ze half uit de auto hangt en zich vasthoudt, stopt de man in de Noordersingel en rent weg. Onderzoek moet duidelijk maken wat er exact is gebeurd. De man is ingesloten en de politie is bezig met dit onderzoek. De vrouw is een nacht ter observatie in het ziekenhuis gebleven. (08-181951)

Bekeuringen bij controle

RODEN Dinsdag heeft de politie achttien bekeuringen uitgedeeld bij een controle. Zes bestuurders reden door rood, tien reden zonder gordel, en twee bestuurders reden in verboden richting. (08-181912)

Passagier aangehouden na mishandeling buschauffeur

VRIES Dinsdagmiddag heeft de politie een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij was in Vries in de bus naar Groningen gestapt en kreeg onderweg woorden met de chauffeur over vertrektijden. Dat escaleerde op enig moment waarbij de man de 35-jarige buschauffeur in zijn rug trapte en in zijn nek sloeg. Daarna rende hij de bus uit. Via de dienstleiding werd de politie gewaarschuwd. Even later kon de verdachte worden aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-181837)

Politie onderzoekt gewapende bankoverval

DE WIJK Woensdagochtend vond een overval plaats op een bank in de Hoofdstraat. Een gewapende man maakte een geldbedrag buit. Daarna wist hij met het geld te ontkomen. De politie is bezig met het onderzoek. Er vindt een sporenonderzoek plaats. Een speurhond is ingezet. Een buurtonderzoek is gestart en er worden betrokkenen verhoord. (08-182033)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.