Gemeente Vlaardingen


Zevenentwintig ontwerpen voor herinrichting Veerplein

08 oktober 2008
Voor de prijsvraag die de gemeente Vlaardingen heeft georganiseerd voor een schetsontwerp voor de herinrichting van het Veerplein zijn 27 ontwerpen binnengekomen. Tot 6 oktober 2008 konden deelnemers hun inzending indienen. Een professionele jury gaat nu deze inzendingen beoordelen. Uiteindelijk selecteert zij er minimaal twee en maximaal drie voor de opiniepeiling onder de bevolking.

Van de uiteindelijk door de jury geselecteerde inzendingen zullen in opdracht van de gemeente maquettes worden gemaakt. Deze worden van 3 t/m 17 december tentoongesteld in de stadsbibliotheek Vlaardingen welke aan het Veerplein ligt. Vanuit de bibliotheek kunnen geĂŻnteresseerden over het plein uitkijken om, aan de hand van de maquette, te zien hoe het Veerplein er in de toekomst uit kan komen te zien. Een opiniepeiling in deze periode onder de Vlaardingse bevolking van 12 jaar en ouder geeft uiteindelijk aan naar welk ontwerp de voorkeur van de inwoners van Vlaardingen uitgaat.

Het college van burgemeester en wethouders kiest aan de hand van het juryrapport en het resultaat van de opiniepeiling het winnende ontwerp. De winnaar krijgt opdracht voor de nadere uitwerking van het schetsontwerp tot een voorlopig ontwerp, onder voorbehoud van bestuurlijke besluitvorming.

Vitalisering binnenstad
De gemeente Vlaardingen wil de binnenstad van Vlaardingen vitaler en bruisender maken. Het moet er aantrekkelijk zijn voor ondernemers om zich er te vestigen, voor bewoners om te wonen en voor bezoekers om te winkelen en te verblijven. Het Veerplein bevindt zich in deze binnenstad en wordt over het algemeen als kil beoordeeld. Daarom moet het plein aantrekkelijker gemaakt worden, zodat het de centrale ontmoetingsplaats van Vlaardingen wordt. e herinrichting van het Veerplein is de eerste grote stap in het vitaliseringsprogramma van de Vlaardingse binnenstad.