Gemeente Geertruidenberg


Eerste Ouderenwijzer uitgereikt

In 2006 is het project "is de gemeente Geertruidenberg ouderenproof?" van start gegaan. Het doel van dit project is ouderen mee te laten denken en praten over wat in hun omgeving nodig is om prettig te kunnen wonen en leven.

In augustus 2007 heeft de projectgroep een rapport uitgebracht met daarin hun bevindingen op het gebied van wonen, welzijn en participatie, dienstverlening en zorg. Deze bevindingen zijn vertaald in speerpunten waaraan in een periode van twee jaar uitvoering wordt gegeven. Tegelijkertijd is een verankeringgroep ingesteld die dit proces in die periode begeleidt.

Eén van die speerpunten werd vorige week, op donderdag 2 oktober 2008 (dag van de ouderen) afgerond, namelijk de behoefte van ouderen aan meer specifieke informatie: de Ouderenwijzer.

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in zaal Boelaars in Raamsdonksveer werd de eerste Ouderenwijzer door Toos van de Maarel van de Verankeringsgroep Ouderenproof uitgereikt aan wethouder Antoon van den Enden.

De Ouderenwijzer is een mooi vormgegeven en handig informatief boekwerkje voor alle 60-plussers uit deze gemeente, waarin de verankeringgroep in de afgelopen periode heel wat uurtjes heeft gestoken en dat met, het mag volgens de wethouder gezegd worden, een prachtig resultaat! In de komende periode wordt bij alle 60-plussers in deze gemeente een Ouderenwijzer bezorgd.