VVD


8-10-2008

Henk Kamp brengt nota Islam uit

In aansluiting op de Immigratie- en Integratienota van vorig jaar presenteert VVD-woordvoerder Henk Kamp vandaag zijn nota Islam.

Doel van deze nota is aan te geven hoe de volwaardige participatie van moslims in de Nederlandse samenleving kan worden bevorderd en hoe radicalisering kan worden voorkomen.

Als liberale politieke partij heeft de VVD geen opvatting over geloofsovertuigingen of over het niet hebben van een geloofsovertuiging. Wel stellen wij vast dat inmiddels 850.000 inwoners van ons land zichzelf als moslim aanmerken en dat de meesten van hen volwaardig participeren in onze moderne, westerse samenleving. Moslims hebben in Nederland de ruimte om hun geloof te beleven en dat moet vooral zo blijven.

Voor de wereldlijke ambities van de islam is in ons land echter geen ruimte. De democratisch tot stand gekomen wetten gelden voor iedereen; religieuze voorschriften zijn alleen relevant voor hen die dat wensen en alleen voor zover die voorschriften niet in strijd met de wet zijn.

Naast erkenning van de islam als godsdienst die voor velen van grote betekenis is, is onderkenning van de risico's noodzakelijk. In veel islamitische landen is sprake van slecht bestuur, repressie, corruptie en zelfverrijking door de machthebbers. De onvrede van de bevolking met hun slechte leefomstandigheden vormt een voedingsbodem voor fundamentalisme en terrorisme.

Het tegenwerken van het integratieproces in ons land door salafistische imams en andere fundamentalisten is bedreigend voor de stabiliteit en de openbare orde en daarmee voor de veiligheid van de staat. Zij moeten opgepakt worden en vervolgens het land uitgezet.

De VVD heeft er nooit enig misverstand over laten bestaan: discriminatie is altijd fout en mag nooit geaccepteerd worden. Het gaat dan zowel om discriminatie van moslims als om discriminatie door moslims van vrouwen, homoseksuelen, joden en zogenaamde afvalligen.

Klik hier voor de volledige tekst van de Nota Islam van Henk Kamp.

woensdag 8 oktober 2008