Gemeente Beek


Pascal Daamen Beekse Ondernemer van het jaar

Dinsdag 7 oktober jl. maakte burgemeester Cremers aan de start van de Bedrijven Kontakt Dagen in het MECC te Maastricht de nieuwe Beekse Ondernemer van het jaar bekend. De prijs ging naar Pascal Daamen van Daamen Betonboringen Nederland BV gevestigd in Beek.

Het is inmiddels alweer de zevende keer dat de award wordt uitgereikt. De award bestaat uit een bronzen beeld, ontworpen door kunstenaar Marco Juriën. Het is een wisseltrofee die na afloop van het jaar overgaat op de volgende winnaar. Als aandenken krijgt de winnaar een replica met inscriptie op een kleinere schaal, eveneens vervaardigd door Marco Juriën.

Voor de keuze van de ondernemer van het jaar is een jury ingesteld die een gemotiveerde keuze heeft voorgelegd aan het College van burgemeester en wethouders. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de 4 ondernemersverenigingen in de gemeente Beek. Criteria waarop de kandidaten onderscheidend dienen te zijn: sterk ondernemerschap, innovatief, werkgelegenheid, inventief, voorbeeldfunctie, maatschappelijk betrokken.

Pascal Daamen is verkozen tot Beekse ondernemer van het jaar 2008 op grond van de volgende bevindingen van de jury:


* Pascal Daamen heeft vanaf 1999 een bedrijf opgezet dat een totaal concept aanbiedt op het gebied van betonboringen. In combinatie met het hoge kwaliteitsniveau heeft dit ertoe geleidt dat hij onderscheidend is van de concurrentie en nu behoort tot de grootste betonboorbedrijven in Nederland.

* Continu is Pascal op zoek naar innovatie en weet deze ook daadwerkelijk succesvol om te zetten. Hiertoe heeft hij onder meer een uniek concept bedacht om vloerverwarming in bestaande vloeren te kunnen realiseren, levert hij (eigengemaakte) boren aan derden en repareert hij apparatuur van machine-leveranciers. Daarnaast is hij momenteel bezig om het specialisme verder uit te breiden.
* Hij vindt maatschappelijk ondernemen belangrijk. Dit blijkt uit het feit dat hij voorop loopt wat betreft veiligheid en milieu.
* Naast vakman is Pascal ook een krachtige ondernemer met een vooruitziende blik.

* Ook zijn personeel is betrokken en vakkundig, mede door de intern verzorgde vakopleiding tot gespecialiseerd betonboorder.

Vorig jaar ging de award naar Peter Coumans (Coumans Installaties). Eerder werden Henk Smeets (HP Groep), Frank Hoen (Netpresenter), René Boonstra (Uitgaanscentrum Mondial), Maurice Martens (Martens BV) en John Paes (Technomed Europe) verkozen.