Gemeente Diemen


Begroting gepresenteerd

Het College van B&W heeft de begroting 2009 aangeboden aan de gemeenteraad.

Om gezond financieel beheer mogelijk te maken stelt het college van burgemeester en wethouders jaarlijks een begroting op. Waar komt het geld vandaan en waar geeft de gemeente het aan uit, wat merken de burgers en welke nieuwe activiteiten zijn er? Dat staat in de begroting 2009.

Gezond beeld
De begroting van de gemeente Diemen voor 2009 laat een gezond financieel plaatje zien. Het College van B&W is erin geslaagd budgettaire ruimte te maken voor nieuw beleid en tegelijkertijd de lasten voor de burger met niet meer dan het inflatiepercentage te laten stijgen. Dat Diemen meer geld van het Rijk ontvangt helpt daar ook bij. Wethouder Financiën Leo Worm: "We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een meer solide en consistenter financieel beleid. Dat werpt nu zijn vruchten af. Door gedegen boekhouden houden we geld over om op veel terreinen nieuw beleid uit te voeren. De burgers moeten daar iets van gaan merken en zo hoort dat ook.'

Vaststelling in november
De begroting wordt uiteindelijk definitief vastgesteld door de gemeenteraad. Volgens planning gebeurt dat in de vergadering van 6 november. De behandeling van de begroting begint die dag om 15.00 uur in de raadzaal op het gemeentehuis. Voorafgaand aan die behandeling zijn de raadsleden in de gelegenheid schriftelijke vragen te stellen over de begroting. Op donderdag 30 oktober bespreekt de gemeenteraad de begroting met het College van B&W. Tijdens deze vergadering kunt u meepraten en vragen stellen.

De begrotingsstukken zijn hier te vinden.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---