Gemeente Lelystad

Werkzaamheden nieuwe deel Stadshart

In de komende weken en maanden zullen in en rond het nieuwe deel van het Lelystadse Stadshart werkzaamheden plaats vinden die te maken hebben met de inrichting van de openbare ruimte.

Het gaat daarbij om de aansluiting op het riool, de aanleg van de benodigde nutsvoorzieningen, de bestrating en de verlichting.

Omwonenden

Bewoners van en ondernemers in en nabij de Kroonpassage, Dukaatplein, Dukaathof, Waagplein en Agorahof krijgen voor een bepaalde periode te maken met enige overlast. De aansluitingen van de nieuwbouw en de inrichting van de openbare ruimte zal, afgestemd op de afbouw van de nieuwe panden, in fasen plaats vinden. Bij die fasering is nadrukkelijk rekening gehouden met de bereikbaarheid van de directe omgeving van de uit te voeren werkzaamheden.

Dukaatplein

In week 42 wordt begonnen met de inrichting van het nieuwe Dukaatplein, gelegen tussen de Kroonpassage en het Stationsplein. Die werkzaamheden zullen ongeveer zes weken duren.
De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd zodat de Kroonpassage ten allen tijden bereikbaar blijft voor winkelend publiek op weg naar de passage en voor passanten tussen Stadhuisplein en Stationsplein. De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning in maart 2009 zijn afgerond.

Stadshart-West

Als gevolg van het aanleggen van de benodigde nutsvoorzieningen zal in week 42 en 43 de westelijke ontsluitingsweg van het Stadshart (lopend vanaf de spoordijk tot de Rabobank) aan het Waagplein worden afgesloten voor het autoverkeer. De Dukaathof, de Agorahof en het Agora Theater zijn gedurende die periode bereikbaar via de omleidingroute langs het theater. Deze route wordt door bebording aangegeven. De ontsluitingsweg blijft wel begaanbaar voor voetgangers en (afgestapte) fietsers.

Dukaatpassage en Dukaathof

In de weken 46 en 47 worden de nutsvoorzieningen voor de aangrenzende nieuwbouw in de Dukaatpassage aangelegd, waarna de Dukaatpassage begin volgend jaar opnieuw zal worden ingericht. De werkzaamheden worden zo uitgevoerd dat de Dukaathof zo goed mogelijk bereikbaar blijft voor autoverkeer. Voor voetgangers blijft de Dukaatpassage tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Ondernemers

Voor ondernemers in het betrokken gebied zijn overzichtstekeningen verkrijgbaar om leveranciers van omleidingen op de hoogte te stellen. Via info@oms-lelystad kunnen aanvragers de tekeningen kosteloos digitaal opgestuurd krijgen

De ondernemers en de bewoners zijn inmiddels per brief op de hoogte gesteld. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de nieuwbouw kan het zijn dat de planning moet worden aangepast. Daarvan worden dan alle betrokkenen tijdig op de hoogte gesteld.
---