KNHS

terug

Opening Paardencrematorium Westerhout in Beverwijk 8 oktober 2008
paardencrematorium westerhout opening


Afgelopen weekend is in Beverwijk het Paardencrematorium Westerhout op gepaste manier geopend. Als eerste reed Martien van den Heuvel, voorzitter van de KNHS samen met Paul van Eerden, eigenaar van Paardencrematorium Westerhout door de poort van Paardencrematorium Westerhout in de Victoria met Ron van
Eerden als koetsier. Daarna opende van den Heuvel het prachtige pand waarin diverse ruimtes zijn om in alle rust afscheid te nemen.

In de inslaapruimte was een imposant zandsculptuur van twee paarden te bewonderen gemaakt door de Engelse kunstenaar Andrew Baynes. Bij de opening waren zon 200 genodigden aanwezig. In zijn toespraak benoemde van den Heuvel de rol van de KNHS bij de professionalisatie van de paardensport. De laatste jaren is een groei van vakkundigheid tot stand gekomen, zowel bij de sporters als ondernemers in Hippisch Nederland.

Met de opening van Paardencrematorium Westerhout wordt zichtbaar getoond dat ook het begeleiden van mens en paard in de laatste levensfase van het dier professioneel uitgeoefend wordt. Volgens van den Heuvel een enorme aanwinst voor het nog steeds groeiende aantal paardenliefhebbers in Nederland.
Voor meer informatie www.paardencrematoriumwesterhout.nl