Politie Groningen

Woensdag 8 oktober 2008

Provincie Groningen, 08-10-2008

Groningen: pizzakoerier gewond bij aanrijding

Een 23-jarige pizzakoerier uit Groningen is dinsdagavond op de kruising Ebbingebrug met de Turfsingel gewond geraakt. Een 20-jarige automobilist uit Bellingwolde wilde op de kruising linksaf slaan. Op het moment dat hij linksaf sloeg, kwam de pizzakoerier op zijn bromfiets aanrijden. Hij raakte vervolgens tegen de linkervoorkant van de auto. Door de aanrijding raakte de 23-jarige uit balans, waarna hij tegen een paal van een verkeerslicht botste. De bromfietser werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: snelle Stadjer moet rijbewijs inleveren

De politie heeft dinsdagavond op de Europaweg het rijbewijs van een 25-jarige man uit Groningen ingenomen. De Stadjer reed 103 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De verdachte kreeg een bekeuring voor de forse snelheidsovertreding.

Groningen: motor en rijbewijs kwijt

De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige man uit Groningen in de wijk Beijum bekeurd. Politieagenten zagen de Stadjer zonder helm en kentekenplaat rijden. De verdachte probeerde te ontkomen aan een verkeerscontrole door met hoge snelheid er vandoor te gaan. Ook beging hij diverse verkeersovertredingen. Uiteindelijk bracht de Stadjer zijn motor toch tot stilstand. Hij had de motor een dag eerder uit Duitsland gehaald. Op het voertuig was nog geen kentekenplaat bevestigd. Tevens had de 20-jarige nog geen verzekering voor de motor afgesloten. Ook bleek dat hij geen motorrijbewijs had. De politie vorderde op grond van het gevaarlijke rijgedrag zijn rijbewijs in. De motor werd in beslag genomen.

Groningen: verkeerscontroles

Helperzoom: fietsverlichtingscontrole: dinsdagavond, 14 bekeuringen.

Parkallee: bromfietscontrole, dinsdagavond, 18 bekeuringen, aantal gecontroleerde bromfietsers: 30.

Zeerijp: man gewond bij ongeval

Een automobilist uit Losdorp, leeftijd onbekend, is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man heeft op de Tolweg in Zeerijp vermoedelijk een flauwe bocht gemist. Daardoor belandde hij in de rechterberm. Een stuurcorrectie zorgde ervoor dat hij in de linkerberm belandde. De auto kwam via een boom in de naastgelegen sloot tot stilstand. De brandweer heeft de bestuurder uit de auto bevrijd. Het slachtoffer is buiten bewustzijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Nieuwe Pekela: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg in Nieuwe Pekela. Daarbij zijn de volgende overtredingen beboet: niet kunnen tonen rijbewijs (4x), niet kunnen tonen kentekenbewijs, niet dragen gordel (2x), verlichting niet in orde (4x), ondeugdelijke losbreekreminrichting, ondeugdelijk bevestigde hulpkoppeling, rijden zonder rijbewijs E, ontbreken markeringsbord bij uitstekende lading, vier gladde banden, belemmerd zich door de voorruit, te weinig lichtdoorlatende ruiten (3x).

Oosternieland: motorrijder gewond bij aanrijding

Een 44-jarige motorrijder uit Uithuizen is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over de N46 bij Oosternieland in de richting van de Eemshaven. In tegenovergestelde richting reed een 36-jarige automobilist uit de gemeente Eemsmond. De automobilist zag bij een inhaalmanoeuvre de motorrijder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder is met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist is voor een verklaring meegegaan naar het politiebureau. Hij mocht het bureau na verhoor verlaten.

Marum/Leek: controle bietenautos

De politie heeft dinsdagmiddag op de A7 bij Marum en Leek twee bietenautos gecontroleerd. Beide vrachtwagens bleken na weging te zwaar beladen. Bij de ene vrachtwagen was sprake van overbelading van 7,5% en bij de andere 9,5%. Beide bestuurders hebben een bekeuring gekregen.

Veendam: te snelle bromfietsen

Een 16-jarige bromfietser uit Veendam is dinsdagmiddag op de Veenlustpassage in zijn woonplaats aan de kant gezet. Zijn scooter was niet voorzien van een kentekenplaat. Bovendien reed de jongen zonder helm. Controle wees uit dat de scooter bovendien niet verzekerd was. Hierop is de scooter in beslag genomen. Een test op de rollerbank wees uit dat de maximum snelheid 67 km/uur was. De jongen heeft drie bekeuringen mee gekregen. De scooter krijgt hij pas terug, als hij zorgt voor een kentekenplaat en verzekering.

Op de Adriaan Tripweg in Veendam zijn dinsdagmiddag nog een snorfietser en een bromfietser aan de kant gezet. Een 17-jarige jongen uit Muntendam reed op een snorfiets. De snorfiets bleek een snelheid van 50 km/uur te halen (35 km/uur toegestaan). Hij kreeg een bekeuring. De bromfiets van de 19-jarige bestuurder uit Muntendam haalde een snelheid van 91 km/uur (60 km/uur toegestaan). Zijn kentekenbewijs is ingenomen. Hij moet binnen vier weken terugkomen voor een hercontrole.

Leek: alcomobilist rijbewijs kwijt

Een 57-jarige automobilist uit Leek moest dinsdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Oostindie in Leek gecontroleerd, omdat hij erg onzeker reed. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,9 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: bedrijfsinbraken

In de nacht van maandag op dinsdag is bij twee bedrijfspanden aan de Europalaan in Stadskanaal ingebroken. In het ene pand is een ruit vernield om binnen te komen. Bij het andere pand is een slot geforceerd. In het eerste pand is een klein geld bedrag weggenomen. Bij het andere bedrijf zijn enkele honderden euros weggenomen. Beide bedrijven zijn volledig doorzocht. De politie onderzoekt beide inbraken en ook een eventuele relatie.

Oude Pekela: vrouw geslagen met schep

Een 48-jarige vrouw uit Oude Pekela is dinsdagochtend ernstig mishandeld. De vrouw liep door de Titanstraat in Oude Pekela. Toen de vrouw de tuin van een buurtbewoner passeerde, werd zij mishandeld door de 60-jarige bewoner. De man sloeg het slachtoffer meermalen met een schep. De vrouw liep hierbij onder anderen hoofdwonden op. De man is aangehouden. Tijdens verhoor heeft hij verklaard, dat hij werd beledigd door de vrouw. De man is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadskanaal: bromfietsster aangereden door vrachtwagen

Een 17-jarige bromfietsster uit Ter Apel is dinsdagmiddag gewond geraakt. De jonge vrouw reed over de Schotlandlaan in Stadskanaal en kreeg geen voorrang van een 64-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gasselternijveen. Hierop week de bromfietsster uit en belandde tegen een geparkeerde auto. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eenrum: bromfietsster gewond bij aanrijding

Een 31-jarige bromfietsster uit Baflo is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over het fietspad langs de Eenrumerweg tussen Eenrum en Baflo. Toen de vrouw de Eenrumerweg wilde oversteken, zag zij een achterop komende automobilist over het hoofd. De 25-jarige automobilist uit Amsterdam, kon de bromfietsster niet meer ontwijken. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto moest worden afgesleept, maar de inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Lageland/Hoogezand: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft dinsdagmiddag twee rijbewijzen ingevorderd. Een 53-jarige automobiliste uit Appingedam werd met een snelheid van 120 km/uur geklokt op het Eemskanaal ZZ in Lageland. De maximum toegestane snelheid is daar 60 km/uur. Op de Kielsterachterweg in Hoogezand moest een 40-jarige automobilist uit Veendam zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een snelheid van 134 km/uur, terwijl 80 km/uur is toegestaan.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Niezijl, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 772, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 891, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Lauwerzijl, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 396, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.