Politie Groningen

Verdachte vist achter het net

Appingedam, 08-10-2008 o De politie heeft vorige week een 23-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man is aangehouden, omdat hij zich na een bromfietscontrole niet meldde op het politiebureau. Hij werd verdacht van diefstal van bromfietsen.

Uit verder onderzoek is gebleken dat de man, naast vier bromfietsdiefstallen, ook verantwoordelijk is voor een inbraak in een bedrijfspand aan de Focco Ukenalaan in Appingedam.

Bromfietsdiefstallen

De politie kwam de man op het spoor bij een controle. De man werd op de Oude Schans in Delfzijl aan de kant gezet, omdat hij zonder verlichting reed. Bij controle bleek ook de rem defect en zat er geen kentekenplaat op de snorfiets. Bovendien was de man niet in het bezit van een bromfietscertificaat, kon hij geen identiteitsbewijs tonen en was de snorfiets niet verzekerd. De snorfiets is meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. De man zou zich ook op het bureau melden, maar is daar niet aangekomen. Bij de woning van de man werden diverse (brom)fietsonderdelen gevonden, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De goederen zijn in beslag genomen. Uit onderzoek is gebleken dat de twee aangetroffen bromfietsen van diefstal afkomstig waren. Daarop is de man bij zijn woning aangehouden. Tijdens zijn verhoor bekende hij verantwoordelijk te zijn voor vier bromfietsdiefstallen. De vier bromfietsen zijn allemaal weggenomen in Appingedam. Twee al in maart van dit jaar, de twee anderen enkele weken geleden.

Bedrijfsinbraak

De bedrijfsinbraak vond plaats in de nacht van 26 op 27 juni. Hierbij werden voor vele tienduizenden euros visgereedschappen weggenomen. De eigenaar deed aangifte. De aangehouden man heeft bekend de inbraak te hebben gepleegd. Een deel van de gestolen goederen is bij de verdachte aangetroffen en in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De verdachte is in afwachting van het proces op vrije voeten gesteld.