Deelgemeente Charlois Rotterdam

Actie Zonneschijn in de Tarwewijk

Verschillende gemeentelijke diensten werken samen om de Tarwewijk schoner en veiliger te maken. Deze Actie Zonneschijn is al voor de zomervakantie gestart. Ook in de herfstperiode gaan we hiermee door.

Wat is er tot nu toe gebeurd? Hieronder de huidige stand van zaken:

Van 1533 voertuigen is het kenteken gecontroleerd via een scanner. In totaal zijn er 38 autos aan de kant gezet. De Belastingdienst heeft aan niet betaalde belasting 5.638 binnengehaald. Op 10 autos is beslag gelegd. De Gemeentebelasting heeft 7.356 aan belasting geïnd en op 13 autos beslag gelegd.

De politie heeft verschillende overtredingen geconstateerd, zoals een vervallen APK, niet dragen van de autogordel en rijden zonder rijbewijs. Ook bleek er in totaal 1.751 open te staan aan niet betaalde boetes.

Op de Mijnsherenlaan is een verkeerscontrole gehouden en er zijn 3 horecazaken gecontroleerd. Resultaten van de verkeerscontrole zijn onder andere: geen gordel dragen (12x), tegen de richting in rijden, overtreden alcoholverbod en door rood licht rijden.

Stadstoezicht en Roteb voerden de afgelopen weken een actie tegen vuil naast de container. Dat leverde tussen de 20 en 40 boetes per week op. De Roteb haalde daarna het vuil weg. Dat betekende honderden kilos vuil extra per dag. Gemeentewerken is begonnen met het herstellen van de straten waar onlangs grotere containers zijn geplaatst.