Ingezonden persbericht

Ouderen sporten massaal met de Wii
Nationaal Ouderenfonds schenkt in heel Nederland Wii`s aan ouderen

KICK-OFF actie: 8 oktober 2008
13.00 - 15.30
Zorginstelling Transwijk Utrecht
Lomanlaan 49, Utrecht

De Nintendo Wii Sports hype is vandaag de dag niet meer alleen voorbehouden aan de jongere generatie, ook ouderen ontdekken in grote getale de voordelen van deze spelcomputer. Vooral omdat men ook zelf moet bewegen om de games te spelen is de Wii een echte rage aan het worden onder ouderen.

Landelijke Wii actie
Het Nationaal Ouderenfonds ziet hoe deze bewegingsactiviteit kan bijdragen aan het welzijn van ouderen en geeft 24 Wii`s aan zorginstellingen in het hele land.

De feestelijke start van deze nationale actie vindt plaats op 8 oktober in zorginstelling Transwijk Utrecht. Hierbij zullen ouderen onder begeleiding van enthousiaste basisschoolleerlingen ervaren hoe leuk het samen bewegen met de Wii kan zijn. In duo`s laten de kinderen ouderen zien hoe het werkt en helpen met het onder de knie krijgen van de verschillende sporten. Zo`n 50 ouderen zijn uitgenodigd om de sportievelingen aan te moedigen.

Samen bewegen, gezond ouder worden
Juist ook voor ouderen is bewegen essentieel, hierdoor blijft men gezonder en is er minder kans op bijvoorbeeld valincidenten. Jaarlijks belanden 89.000 mensen van 55 jaar en ouder na een val in het ziekenhuis. Op een leuke en afwisselende manier blijven bewegen met bijvoorbeeld de Wii, helpt het coördinatievermogen te verbeteren en ongevallen te voorkomen. Daarnaast is op deze manier samen sporten een leuke en nieuwe bezigheid voor bewoners van een zorgcentrum dat sociale contacten bevordert. In de VS worden al hele
Wii-competities gehouden onder ouderen in zorginstellingen!

Het programma van de kickoff van de Wii actie is als volgt:

13.00 - 13.30 Ontvangst in Zorgcentrum Transwijk
13.30 - 13.40 Welkomstwoord directeur Transwijk
13.40 - 13.45 Overhandigen 1e Wii aan zorginstelling door Jan Romme, directeur Ouderenfonds
13.45 - 15.15 Bewegen met Wii, 2 duo`s tegelijk, 12 duo`s totaal
15.15 - 15.25 Afsluiting en afscheidswoord Jan Romme

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich actief in voor het welzijn van kwetsbare ouderen in Nederland, met als doelen onder andere de bestrijding van eenzaamheid en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dit doet het Fonds door middel van concrete en tastbare eigen diensten en activiteiten aan te bieden aan ouderen die hun effectiviteit bewezen hebben. Daarnaast subsidieert het Ouderenfonds welzijnsprojecten van derden die ten goede komen van ouderen.

Meer informatie over het Nationaal Ouderenfonds is te vinden op www.ouderenfonds.nl.

Aanmelden
U bent van harte uitgenodigd om deze feestelijke start van de actie, samen met de ouderen en kinderen, bij te wonen. U kunt zich aanmelden bij Sabrina van Ravenswaay, Communicatiemedewerker van het Nationaal Ouderenfonds.
E-mail: s.vanravenswaay@ouderenfonds.nl. Telefoonnummer: 030-6567740.



Ingezonden persbericht