Gemeente Maassluis

Maatregelen moeten wateroverlast voorkomen

Het klimaat verandert en Nederland wordt geconfronteerd met meer neerslag en een stijgende zeewaterspiegel. Zulke ontwikkelingen kunnen grote invloed hebben op een stad als Maassluis die omringd is door water. De gemeente en het HoogHeemraadschap Delfland willen wateroverlast voor zijn. In overleg met een klankbordgroep van inwoners en belangengroeperingen hebben zij een Waterplan opgesteld. In dit plan staan maatregelen die er voor moeten zorgen dat de inwoners van Maassluis ook in de toekomst droge voeten houden. Het plan bevat een breed pakket aan maatregelen voor de periode 2008 tot 2015.

Zo moet naast de Kwartellaan een nieuwe sloot, de `Kwartelsingel' worden aangelegd. Deze sloot wordt dieper dan de traditionele sloten, zodat er meer water in kan worden opgevangen. Verder moet het toekomstige stedelijke deel van Dijkpolder `waterneutraal' worden gebouwd. Dit betekent dat in de Dijkpolder voldoende oppervlaktewater komt om water in de polder zelf op te vangen.

Op woensdagavond 8 oktober organiseert de gemeente van 20:00 uur tot 21:00 uur een inspraakbijeenkomst in Koningshof te Maassluis. Tijdens deze bijeenkomst zullen wethouder Kees Pleijsier, projectleider Folmer van Schooneveld en specialist Mark Blokland het Waterplan toelichten. Hierna is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen met de mensen die aan het plan hebben gewerkt.