Gemeente Heumen

Informatiebijeenkomsten GGz Nijmegen

GGz Nijmegen organiseert in het najaar een aantal informatiebijeenkomsten over gezondheidsthemas. De eerste is op 8 oktober.

dwangstoornissen
Onder de titel Houd uw dwang in bedwang! is er op woensdagmiddag 8 oktober een informatiemiddag over dwangstoornissen. Voorbeelden: controleren of de deur écht op slot zit, of het gas écht uit is. Gedachten die steeds terugkomen, of gewoonten als grondig je handen wassen of schoonmaken. Op zich is daar niets mis mee. Maar als deze gedachten of handelingen met je op de loop gaan kan sprake zijn van dwang. Dat kan zo ver gaan dat het alle tijd opslokt en dat het dagelijks leven erg moeilijk wordt voor de persoon en zijn of haar omgeving.
De informatiemiddag is bedoeld voor mensen die deze klachten ervaren, hun naasten en andere belangstellenden. Er is een informatieve lezing over dwangstoornissen, u kunt deelnemen aan diverse workshops en er is schriftelijke informatie beschikbaar. De middag vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur in het hoofdgebouw van GGz Nijmegen, Nijmeegsebaan 61.

andere themas
Verdere themabijeenkomsten zijn:

- donderdag 23 oktober van 13.00 tot 17.00 uur: lezing over angststoornissen en behandeling (voor professionals)
- woensdag 5 november van19.00 tot 21.30 uur: autisme bij volwassenen.
- woensdag 10 december: depressie bij jongeren (voor professionals) Kijk voor meer informatie op www.ggznijmegen.nl