Gemeente Teylingen


Kom naar de wijkmarkt in Voorhout

25 september 2008

PERSBERICHT: Woensdag 8 oktober organiseert het gemeentebestuur van Teylingen een wijkmarkt in jongerencentrum @hok, Jacoba van Beierenweg 118 B in Voorhout. Deze keer wordt een bezoek gebracht aan de wijk tussen de Schoutenlaan, de Engelselaan, Prinsenweg, Torenlaan, en de Leidsevaart en de wijk gelegen tussen de Oosthoutlaan, het spoor, de Nijverheidsweg, de Jacoba van Beierenweg en de Schoutenlaan (het gearceerde gebied op de kaart). Bewoners in dit gebied kunnen tussen 20.00 en 22.00 uur in het jongerencentrum @hok met raads- en collegeleden van gedachten wisselen.

Klik hier voor de plattegrond van de wijk.

Wandeling door de wijk, vanaf 18.00 uur

Om een indruk van de wijk te krijgen maakt het gemeentebestuur voor de wijkmarkt een wandeling door de wijk. Bewoners kunnen vooraf aandachtspunten doorgeven voor de route, bijvoorbeeld over verkeerszaken en ontwikkelingen in de wijk. Tijdens de wandeling bekijkt het bestuur samen met alle bewoners die mee willen wandelen de door de bewoners aangegeven aandachtspunten. Er zijn twee wandelingen gepland, Eén meer naar het noorden van de wijk (de muziekbuurt) en één meer naar het zuiden, de bloemenwijk in. Beide wandelingen vertrekken om 18.00 uur vanaf het raadhuisplein, voor het bestuurscentrum.

Wijkmarkt, van 20.00 tot 22.00 uur

Na de wandeling begint de daadwerkelijke markt. Op de wijkmarkt geeft de gemeente informatie over de onderwerpen die bewoners hebben aangedragen. Bewoners worden bijgepraat over de toekomstige ontwikkelingen in de wijk. Daarna volgt een discussie met de zaal. Bewoners krijgen ruim de gelegenheid om vragen te stellen en hun mening te geven.

Onderwerpen die door de bewoners zijn aangedragen zijn bijvoorbeeld:
* Verkeersaangelegenheden (te hard rijden, ontsluiting, parkeren)
* Hangjongeren

* Onderhoud groen

* Speelvoorzieningen

* Gemeentelijke dienstverlening (het meldpunt leefomgeving)

Vanaf 21.00 uur is er de mogelijkheid informeel met raadsleden en collegeleden verder te praten.

Kom binnen in @hok

De wijkmarkt vindt plaats in jongerencentrum @hok, Jacoba van Beierenweg 118 B in Voorhout.

Uw mening telt!

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om in gesprek te komen met inwoners. Het wijkbezoek biedt de bewoners de mogelijkheid om in een informele sfeer kennis te maken met raadsleden en wethouders. Het gemeentebestuur bezoekt in de periode 2007-2010 alle wijken in Teylingen. Na het wijkbezoek in Voorhout bezoekt het gemeentebestuur op 10 november 2008 een wijk in Sassenheim. In 2009 bezoekt de gemeente de laatste twee wijken. Hiermee heeft de gemeente in een periode van 2,5 jaar alle wijken van Teylingen bezocht.

Adres & openingstijden