Hogeschool Windesheim

Persbericht, 19 september 2008

Ook dit seizoen worden er weer debat- en dialoogprogrammaâs georganiseerd onder de titel: Peper & Zout: smaakmakende gesprekken in Zwolle. Ook dit seizoen passeren diverse onderwerpen en themaâs de revue, ingeleid door lectoren van Windesheim en andere sprekers. Peper & Zout start op 8 oktober en is er daarna elke 2e woensdagavond van de maand, van 20.00 â 22.00 uur. De programmaâs zijn gratis toegankelijk en bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is en mee wil praten. Peper & Zout is een samenwerking tussen de lectoren en VU podium van Windesheim.

In november 2007 is Peper & Zout: Smaakmakende gesprekken in Zwolle gestart. Toen stond het dichtslibben van de A-28 centraal. Inleidingen werden verzorgd door lectoren en een beleidsambtenaar van de gemeente Zwolle. Er volgende een interessant en goed gesprek. En dat is waar Peper en Zout voor is bedoeld: het bespreekbaar maken van onderwerpen, van gedachten wisselen, kennis uitwisselen: over en weer. Andere onderwerpen die vorig seizoen voorbij kwamen waren onder meer: âWie zit er na Kerst nog in de kerk? â, âVan ouden menschen en de regelingen die voorbij gaanâ en âTouwtrekken om de maatschappelijke stagesâ.

Ook dit seizoen worden er weer diverse onderwerpen bij de kop gepakt en leveren allerlei sprekers een bijdrage. Geprobeerd wordt telkens een koppeling te maken tussen theorie/wetenschap en praktijk/omgeving. Voor de komende maanden staan de volgende onderwerpen geprogrammeerd: In oktober staat het onderwerp Duurzaamheid gepland, in november religie, spiritualiteit en zingeving en in december Ethiek en zorg.