ProRail

Persbericht

19-06-2008

ProRail verzorgt audiotour Station Bijlmer ArenA rond Dag van de Architectuur

Vanaf vrijdagmiddag 20 juni kunnen liefhebbers van architectuur vanaf de website www.prorail.nl/rondleiding een audiotour downloaden voor een rondleiding door Station Bijlmer ArenA in Amsterdam. Station Bijlmer ArenA werd eind april van dit jaar uit-geroepen tot âGebouw van het Jaar 2008â door de Bond van Nederlandse Architecten BNA. In het kader van deze eretitel én in het kader van 21 juni, de Dag van de Architectuur, heeft ProRail het initiatief genomen tot deze audiotour.
De tour bestaat uit een aantal MP3 files die architectuurliefhebbers en andere geïnteresseerden op hun MP3 speler kunnen zetten en ter plaatse kunnen afspelen. Speciaal hiervoor aangebrachte voetsporen leiden de luisteraar van punt naar punt waar zij toelichting krijgen over de bijzonderhe-den van het hypermoderne stationsgebouw.

ProRail is samen met de Gemeente Amsterdam verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van Station Bijlmer ArenA. Met de audiotour wil ProRail het publiek kennis laten maken met de logistie-ke hoogstandjes die rondom de bouw hebben plaatsgevonden en de bijzondere architectonische waarde van het gebouw. Station Bijlmer ArenA is ontworpen door Grimshaw Architects uit Londen in samenwerking met Arcadis Architecten.

Bereikbaarheid

In het weekend van zaterdag 21 juni vanaf 02.30 uur tot en met maandagochtend 23 juni 05.00 uur vinden er werkzaamheden plaats op het gehele traject tussen Amsterdam en Utrecht. In dit weekend worden veel werkzaamheden op de lijn Amsterdam-Utrecht gecombineerd. ProRail werkt o.a. aan het nieuwe treinstation Holendrecht, dat een nieuw openbaar vervoersknooppunt van Amsterdam Zuidoost wordt. Ook vindt er groot onderhoud plaats bij station Muiderpoort.

In beide richtingen rijden geen treinen. Het treinverkeer tussen Amsterdam en Utrecht wordt omge-leid. NS zet bussen in voor de tussengelegen stations. Station Bijlmer ArenA is goed per metro be-reikbaar vanaf Amsterdam Centraal Station.

www.prorail.nl/rondleiding