Zanger Jamai lanceert kinderboek met portretten gevluchte kinderen

19/06/2008 13:57

Stichting Vluchteling giro 999

Zanger Jamai lanceert kinderboek met portretten gevluchte kinderen uit Tibet, Darfur en Colombia

Waar gaan ze naar school, wat eten ze, hoe is het nieuwe land en wat is hun toekomstdroom? Hoe leven kinderen die moeten vluchten voor oorlog en geweld? Vanochtend is in het Tropenmuseum het kinderboek 'Gevlucht uit Tibet' gelanceerd door zanger Jamai. In het boek vertellen vijf vluchtelingenkinderen over de redenen van hun vlucht, over de gevaren die ze hebben getrotseerd en over hun huidige leven. Het boek is een initiatief van Stichting Vluchteling en wordt uitgegeven door Lemniscaat in Rotterdam.

Journaliste Natalie Righton en fotograaf Ton Koene reisden op initiatief van Stichting Vluchteling naar vijf continenten waar zij het levensverhaal optekenden van vijf bijzondere vluchtelingenkinderen uit Tibet, Darfur, Colombia, Irak en Birma. Zo ontmoeten ze in Nepal Lobsang Lungtuk, een jonge monnik uit Tibet. In Tsjaad spraken zij met Zanoessie Nimir en in Colombia met Louisa Maria Velasquez. In Jordanië ontmoeten ze Fatima Hussein en in Thailand Moe-Ji Songi, het 'giraffenmeisje ui Birma. Kinderen met een totaal verschillende achtergrond, maar met één ding gemeen: ze zijn allen gevlucht voor oorlog en geweld.

Het boek sluit aan bij de actualiteit en geeft een levendig beeld van vluchtelingenkinderen over de hele wereld met honderden foto's in kleur. De verhalen worden in aparte kaders toegelicht met achtergrondinformatie.

Bestellen:

Gevlucht uit Tibet
Gevlucht uit Tibet
Righton, N.