Gemeente Hulst


Persbericht - 14.01.2008

Sleutels voor Prinsen Carnaval

Bij aanvang van de carnavalsperiode is het gebruikelijk dat het gemeentebestuur de sleutels, die symbool staan voor het bestuur van de gemeente, overdraagt aan de verschillende prinsen. Een hele klus! Tijdens carnaval heersen er in onze gemeente maar liefst 8 Prinsen Carnaval en 1 Prinses Carnaval.

Dit jaar vindt de overhandiging van de sleutels plaats op vrijdag 1 februari en zaterdag 2 februari 2008.

De prinsen en prinses van de kernen uit de voormalige gemeente Hontenisse krijgen hun sleutel op vrijdag 1 februari 2008 overhandigd door burgemeester Mulder. Dit gebeurt in Hof ter Nesse te Ossenisse, aanvang 20.00 uur. Het gaat daarbij om de Prinsen Carnaval van De Kloorianen, De Lamsoren en De Vogelpiek en de Prinses Carnaval van dOssekoppen.

De Prinsen Carnaval van De Kriekeputters, De Ratten, De Djerken, De Kauter Mollen en De Vossen krijgen hun sleutel op zaterdag 2 februari
2008. De genodigden, het college en de gemeenteraad, zullen in een feestelijk versierde carnavalsbus rondrijden. Zij worden vergezeld door de Sjores Ambras band. Tijdens deze rondrit langs de verschillende zuidelijke kernen worden de sleutels aan de prinsen overhandigd. Ook wordt ruimte ingebouwd om een deel van het Songfestival op Nieuw-Namen bij te wonen.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Kim Mechielsen
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl