Gemeente Soest

Sportgala 2007

Datum: 07/01/2008

Informatie Soester Sportgala 2007

Op vrijdag 1 februari 2008 wordt in Sporthal Spleasure Centrum het jaarlijkse Sportgala georganiseerd.

Daar worden de sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en de sportvrijwilliger van het jaar 2007 gehuldigd. Behalve een leuk aandenken en enkele prijzen ontvangen de beste sporters van Soest ook nog een geldbedrag: de sportman en sportvrouw ontvangen ieder 250,00 , het sporttalent ontvangt 150,00, de sportvrijwilliger 100,- aan VVV-bonnen en de sportploeg 350,00!!

De Sportfederatie was blij verrast dat er zoveel kandidaten aangemeld zijn om in aanmerking te komen voor een titel. Het Soester Sportgala blijkt sporters aan te spreken.

De nominatiecommissie heeft voor het sportgala onderstaande sporters genomineerd:

Voor de titel Sportman van 2007 zijn genomineerd:
* Daniël Stellwagen: schaken. 1e plaats NK, 10e plaats WK, 9e op de ranglijst van de Schaakbond.
Robin Ammerlaan: tennis. Mastertitel behaald, Robin is officieus wereldkampioen. Wimbledon titel dubbel gewonnen. Winnaar Tsjechië open. 2e plaats Roland Garros.

* Haitham Alsadi: Sumo worstelen. 2e plaats EK in Hongarije en 5e plaats WK in Thailand. Milaan open zilver.

Voor de titel Sportvrouw van 2007 zijn genomineerd:
* Ilse Vaessen: badminton. Australian International: kwartfinale. Portugese International: halve finale. Belgium International: kwartfinale. Zit in de nationale selectie.

* Caroline Karsten: golf. 1e plaats NK tot 21 jaar. 2e NK matchplay in Noordwijk.

* Sanne Delfgou: schaatsen. Tweede op het gewestelijk allround kampioenschap en gekwalificeerd voor het NK Sprint op 6 en 7 januari 2007.

Voor de titel Sportploeg van 2007 zijn genomineerd:
* De Duinkikkers: waterpolo. In 2007 gepromoveerd naar de 1e klasse. Speelsters zijn een echt vriendinnenteam en geven zwemles.
* DVSB-2: dammen. In de 2e klasse op de 2e plaats geëindigd daarna promotie naar de landelijke nationale 1e klasse.
* SO Soest, A1 junioren team: voetbal. Een echt vriendenteam dat al jaren met elkaar voetbalt. 2e plaats in de hoofdklasse.

Voor de titel Sporttalent van 2007 waren ruim 10 kandidaten aangemeld. Soest blijkt heel veel talent te bezitten. Dat is dan ook de reden dat er tijdens het sportgala speciale aandacht besteed zal worden aan al het aangemelde jonge talent.
Echter uit alle aanmeldingen zijn 3 talenten genomineerd:
* Michael Nieuwerf: wakeboarden. Tijdens het nederlandse kampioenschap 2e plaats. Plaats in het Protest (kledingmerk) talentteam afgedwongen.

* Pepijn Leppers: tafeltennis. Speelt in het nationale team en nummer 1 van Nederland tot 15 jaar.

* Alex Ketelaars: dammen. 3e plats NK dammen. Geplaatst voor het Europees kampioenschap: 9e plaats behaald.

Voor de titel Sportvrijwilliger van 2007 zijn genomineerd:
* Harry Eichholz: turnen (Springbokken). Vele jaren drijvende kracht achter de Springbokken: trainer, technische commissie, bestuurslid etc.

* Jan van Asch: tafeltennis (SHOT). Vanaf 1977 bestuurslid, allerlei commissies, regelt alle bijkomende zaken als contact gemeente, bestellingen kantine.

* Gé van Zal: atletiek (Pijnenburg). Bijna 25 jaar lid en constant in een of andere functie. Vooral zijn sociale insteek bevordert heel sterk de verenigingsgedachte. Organisator vele "lopen". Trainer.

Programma Sportgala

Het Sportgala vindt plaats op 1 februari in het Spleasure Centrum te Soest. Om 19:30 zijn de deuren geopend en om 20:00 uur vangt het programma aan.

De avond wordt wederom ondersteund door swingende muziek van de Big Band Blow. Naast de prijsuitreikingen worden er een paar wervelende demonstraties gegeven: een spetterend optreden van de Moving Stars, een acro/jazz act van gymnastiekvereniging De Springbokken en een zeer spectaculaire SUMO-worstel demonstratie!

Ook krijgen sportverenigingen weer de mogelijkheid om een geldprijs te verdienen. Voorzitters kunnen zich opgeven voor de kennis en vaardigheidsquiz.

Het programma zal rond 22:15 uur afgelopen zijn. Na afloop is er nog tijd om onder het genot van een drankje gezellig na te praten.

Kaarten bestellen

Wilt u bij dit unieke Sportgala aanwezig zijn, maar heeft u nog geen uitnodiging ontvangen, neem dan even telefonisch of per mail contact op met Marianne van Halen. Tel: 06 - 22 455 081, e-mail mariannevh@xs4all.nl

Dit Sportgala wordt georganiseerd door de Sport Federatie Soest en ondersteund door de Gemeente Soest.

.