Docdata NV

Te verspreiden op 1 februari 2008 U.S. Eastern Standard Time 06.00h. U.K. 11.00h. Continental Time 12.00h.

docdata neemt meerderheidsbelang in Engels e-commerce bedrijf

Het internet service bedrijf docdata heeft 61,2% van het geplaatst aandelenkapitaal van Hitura Ltd. in Londen (Engeland) verworven voor een koopprijs van GBP 245 duizend. De resterende aandelen zullen worden gekocht tussen 2008 en 2013. De balans en de winst- en verliesrekening van Hitura Ltd. zullen met ingang van 1 februari 2008 worden opgenomen in de consolidatie van docdata.

Hitura Ltd. biedt e-Concept & Consultancy, e-Shop Design & Development, Managed Hosting en e-Marketing diensten aan in het Verenigd Koninkrijk.

Michiel Alting von Geusau, CEO van docdata: "Met de acquisitie van Hitura Ltd. kan docdata het volledige pakket aan e-commerce oplossingen ook in het Verenigd Koninkrijk aanbieden en de vele kansen die daar zijn aangrijpen. In samenwerking met onze Media, Fulfilment en Payments bedrijven kunnen wij een interessant dienstenpakket aanbieden aan klanten die succesvol willen zijn op het internet."

Hitura Ltd. heeft in 2007 een omzet gerealiseerd van ongeveer EUR 0,6 miljoen met een kleine winst. Het management van docdata verwacht dat deze acquisitie zal bijdragen aan het geconsolideerde resultaat van docdata vanaf de opname in de consolidatie met ingang van
1 februari 2008.

---

DOCDATA N.V. is sinds 1997 genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties, docdata en Industrial Automation Integrators.

Het internet service bedrijf docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier divisies:
· docdata commerce

· docdata payments

· docdata fulfilment

· docdata media

Industrial Automation Integrators (www.iai.nl) is een hightech machinebouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van machines voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren:
· beveiligen en personaliseren van waardedocumenten
· bewerken van verpakkingsmaterialen
· bewerken van zonnecellen

· bewerken van andere materialen (o.a. film ondertiteling)

Waalwijk, Nederland, 1 februari 2008

Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.F.P.M. Alting von Geusau, CEO, Tel. 0416 631 100


---- --