Gemeente Veenendaal


Veenendaal heeft een nieuwe raadsgriffier

De gemeenteraad van Veenendaal heeft donderdagavond Pim Bannink benoemd als raadsgriffier. Bannink begint op maandag 17 maart met zijn werkzaamheden in Veenendaal.

Pim Bannink (49) is nu nog griffier in de gemeente Oude IJsselstreek, een fusiegemeente in de Achterhoek met 40 duizend inwoners. Eerder was hij raadsgriffier in Zaltbommel en beleidsmedewerker bestuurlijke zaken en secretaris van het managementteam in de gemeenten Houten en Lopik.

De griffier geeft leiding aan de drie raadsadviseurs. De raadsgriffie ondersteunt de gemeenteraad bij zijn taken: die van volksvertegenwoordiging, het controleren van het college van burgemeester en wethouders en het stellen van kaders voor het gemeentelijk beleid.

Bannink is verheugd over zijn benoeming in Veenendaal: 'Ik wil de raad
- zijn fracties en leden - optimaal adviseren en ondersteunen, opdat zij hun taken, functies en ambities kunnen waarmaken. Daarnaast wil ik de verbindende schakel zijn tussen de raad, het college, de gemeentesecretaris en de ambtelijke organisatie en de spin in het web-functie uitoefenen.'
Pim Bannink ziet het als zijn taak een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het dualisme in Veenendaal en de kwaliteit van het politieke proces als geheel.