Gemeente Boxtel

Verkeersmaatregelen tijdens carnaval

Tijdens carnaval worden diverse festiviteiten georganiseerd die invloed hebben op de verkeerssituatie in Indegat en Ploegersland.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Hieronder volgt een overzicht van de verkeersmaatregelen die nodig zijn voor een goed verloop van de festiviteiten met carnaval.

Afsluiting Markt Direct na afloop van de weekmarkt op vrijdag 1 februari wordt de Markt afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. De afsluiting geldt tot woensdagmorgen 6 februari om 10.00 uur. Voor de Markt geldt tijdens carnaval ook een parkeerverbod. Tijdens carnaval worden op de Markt extra fietsenrekken neergezet.

Jeugdoptocht De jeugdoptocht in Indegat vertrekt op zaterdagmiddag 2 februari om 14.30 uur vanaf de Markt. Onder het motto Indegat gaat voor goud trekt de jeugdoptocht naar de Kwekpoel in sporthal De Dommel aan de Van der Voortweg. De jeugdoptocht volgt vanaf de Markt een route via de Rozemarijnstraat, Rechterstraat, Molenstraat en Van der Voortweg naar de Kwekpoel.

Eenrichtingsverkeer Van der Voortweg Tijdens de carnavalsactiviteiten in sporthal De Dommel geldt een eenrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers en bromfietsers, in de Van der Voortweg vanaf de kruising Van der Voortweg-Corpus in de richting van de Baanderherenweg.

Carnavalsoptocht Indegat Op zondag 3 februari wordt de grote carnavalsoptocht opgesteld op Fellenoord en in de Dr. Van Helvoortstraat. Vriendelijk verzoek om vanaf 10.30 uur tot 16.30 uur in deze straten geen auto's te parkeren. Fellenoord, de Dr. Van Helvoortstraat en de Clarissenstraat zijn op zondag voor het overige verkeer afgesloten. Het is verstandig om langs de route van de optocht geen auto's te zetten. Op deze manier blijft er voldoende ruimte voor de optocht en worden beschadigingen aan de voertuigen voorkomen. De grote Indentrek begint op zondag om 14.00 uur. De carnavalsoptocht volgt een route via: Dr. Van Helvoortstraat / Fellenoord, Rechterstraat, Rozemarijnstraat, Markt, Clarissenstraat, Bosscheweg, Mgr. Wilmerstraat, Baroniestraat, Pastoor Erasstraat, Breukelsestraat, Stationsstraat, Rechterstraat, Kruisstraat naar het eindpunt Markt.

Carnavalsoptocht Ploegersland: nieuwe route De carnavalsoptocht op zondag 3 februari in Ploegersland start vanaf de nieuwe opstelplaats aan de Europalaan in Liempde. Het is verstandig om langs de route van de optocht geen auto's te parkeren. Zo blijft er voldoende ruimte over voor de optocht en de kijkers en worden beschadigingen aan de voertuigen voorkomen. De optocht in Ploegersland begint op zondag 3 februari om 14.11 uur en volgt een nieuwe route via: Europalaan, Akkerstraat, Nieuwstraat, Kerkstraat, Dorpsstraat, Tooseplein, Vendelstraat, Keefheuvel, Raadhuisplein, Dorpsstraat naar het eindpunt bij het Tooseplein.

Eendverbranding De eendverbranding als afsluiting van het carnaval in Indegat vindt plaats op dinsdag 5 februari om 17.00 uur op het parkeerterrein voor de Kwekpoel, dit is sporthal De Dommel aan de Van der Voortweg.

Verbranding symbool Peer de Kromploeger Als afsluiting van het carnaval in Ploegersland staat op dinsdag 5 februari tegen middernacht de verbranding op het programma van het Liempdse carnavalssymbool Peer de Kromploeger. De verbranding vindt plaats bij de vuurput aan het Raadhuisplein.

30-01-2008 14:57
---