Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Breda, 25 januari 2008

Formule 1 winkel in Rijsbergen

Vanaf vrijdag 1 februari 2008 openen de deuren van GPworld in Rijsbergen. Deze in race-artikelen gespecialiseerde winkel verkoopt voornamelijk schaalmodellen, boeken, dvd's, gadgets en teamwear. Makkelijk bereikbaar, gratis parkeren en een mooi pand moet ervoor zorgen dat de Sint Bavostraat 78 een trekpleister zal worden voor racefans uit voornamelijk Nederland en Belgie. In de vier jaar dat de winkel al bestaat in het centrum van Breda is GPworld uitgegroeid tot één van grotere leveranciers van race artikelen met een klantenkring gevestigd in Nederland en België, echter via de website worden spullen geleverd over de hele wereld.

Eigenaar Danny de Heer: "Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie om mijn klanten een betere service te kunnen bieden op een plek waar het makkelijk parkeren is en dichtbij de snelweg. De bestaande klantenkring komt uit heel Nederland en België, dan is het frustrerend voor de klant om na een lange rit de auto niet snel te kunnen parkeren. Daarnaast willen ze graag de tijd nemen om alles goed te kunnen bekijken zonder steeds aan de parkeermeter te denken. Uiteindelijk viel mijn oog op het pand aan de Sint Bavostraat 78 welke voor mijn doelgroep perfect gelegen is.'

Buiten het winkelpand om heeft de Heer ook meteen een woonhuis boven de winkel en is al sinds december vorig jaar inwoner van Rijsbergen. "Het bevalt ons prima hier. We komen oorspronkelijk uit Rotterdam maar voelen ons hier een stuk vrijer, met name om met de honden op pad te gaan. Ik kijk er naar uit om vanaf 1 februari gewoon de trap af te lopen om op mijn werk te komen', aldus een enthousiaste de Heer. Betreffende de doelgroep en het product komt de nadruk steeds meer op internet, dus uiteindelijk is een toplocatie in Breda niet meer noodzakelijk maar kan vanuit Rijsbergen de gehele wereld worden geleverd. De mensen die naar de winkel komen zullen worden getrakteerd op een unieke collectie van exclusieve schaalmodellen.

Vol spanning kijkt de Heer uit naar 1 februari: "Mijn theorie is dat mijn bestaande klanten mee zullen verhuizen naar Rijsbergen, het aantal internet bestellingen zal blijven groeien en er steeds meer nieuwe klanten bij zullen komen. Uiteindelijk zal ik alleen een stukje winkelend publiek kwijtraken. De toekomst zal het moeten leren of ik de juiste keus heb gemaakt.", aldus Danny de Heer.

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht