Donderdag 31 januari 2008

Deze week in FEM Business (week 5, vanaf vrijdag 1 februari in de kiosk)


Niet bang voor de nieuwe miljarden

De gevaren van staatsfondsen worden overdreven

Het zijn de mondiale nouveaux riches, de staatsfondsen uit landen als China, Singapore en Koeweit. De fondsen bulken van de miljarden en hun beheerders willen dat geld graag in Europa en de VS beleggen. Maar in het westen ontmoeten ze veel argwaan. Dat is niet terecht.

Wie lijdt het meest onder een recessie in de VS?

De waardedaling van de dollar pakte al niet goed uit voor Nederlandse bedrijven. De kans dat de Amerikanen dit jaar getroffen worden door een recessie neemt snel toe. Welke Nederlandse bedrijven hebben het meest te lijden onder een recessie?

Topman Ernst & Young over kredietcrisis

De banken in Nederland moeten de komende weken hun nieuwe cijfers rapporteren. Volgens bestuursvoorzitter Jan Nooitgedagt van Ernst & Young wordt er 'keihard gewerkt'. Maar: 'Of de deadlines worden gehaald, durf ik op dit moment niet te zeggen. Wacht dat maar af. Ik denk dat banken hun uiterste best zullen doen om op tijd te rapporteren.'

Eigenwijze doordouwers

Wat is het verband tussen een succesvolle ondernemer uit de 21e eeuw en een mammoetjager uit de prehistorie? FEM Business gaat op zoek naar het geheim van de succesvolle entrepreneur. Welke eigenschappen kenmerkt de topondernemer en wat is zijn belang voor de economie?

Verder in FEM Business:

- Het IMF tapt opeens uit een ander vaatje dan bij de Azië-crisis

â- Aankoop Schuitema door CVC kan superwereld op z'n kop zetten

â- Dion Bartels voert kruistocht tegen vastgoedschurken

â- Ook in Nederland rukt Deens design op

â- VDM-topman Richard den Drijver te laat met eigen strategie

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 of Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)