FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: mager eindbod Shell voor nieuwe cao

De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor Shell zijn gisteravond beëindigd nadat het olie- en chemieconcern een eindbod op tafel legde. FNV Bondgenoten vindt het bod in vergelijking met de eigen voorstellen mager en op punten zelfs onvoldoende.

Waar het eindbod van Shell echt te veel te wensen overlaat, is op het punt van de uitruil van ADV/VVF-dagen. "Shell wil graag dat werknemers een paar ADV-dagen inleveren, maar heeft daar te weinig geld voor over", zegt bestuurder Egbert Schellenberg van FNV Bondgenoten.

Ook het loonbod van Shell is mager volgens Schellenberg: "Als je 27 miljard winst maakt, dan kan je wat meer bieden dan tweemaal 3,5% in twee jaar en daar per jaar een half procentje eenmalig bij. Die eenmalige uitkering komt voor de meeste cao-werknemers neer op twee EUR 100, - netto. Dat is dus niet in verhouding tot die winstcijfers."

FNV Bondgenoten legt het eindbod 14 februari voor aan zijn leden. Als die het afwijzen, is het niet ondenkbaar dat een actietraject wordt ingezet.

De cao Shell geldt voor 2300 werknemers. FNV Bondgenoten organiseert de meeste van hen.

---