BASF

BASF herstructureert haar masterbatch-activiteiten in Europa. In de toekomst opereert BASF´s specialist op het gebied van inkleuring van een breed scala van kunststofproducten onder de naam BASF Color Solutions. Voor Nederland betekent dit dat de locatie van BASF Nederland B.V. in Apeldoorn verder zal opereren onder de naam BASF Color Solutions Netherlands B.V.
Een gezamenlijke, Europese structuur en intensievere uitwisseling van omvangrijke technische kennis dat op de vijf locaties in Apeldoorn, Keulen (Duitsland), Clermont (Frankrijk), Kuurne (België) en Cervelló (Spanje) aanwezig is, voorziet in een nog effectievere samenwerking met klanten. De omslag naar de nieuwe bedrijfsstatus van de vijf Europese dochtersondernemingen zal in maart 2008 afgerond zijn.

Het bedrijf zal zich richten op duidelijk gedefinieerde marktsegmenten: verpakking, bouw, huishoudelijke producten, sport en vrije tijd, toepassingen voor de auto-industrie en vezels. BASF Color Solutions onwikkelt, als leverancier van specialiteitproducten, op maat gesneden oplossingen voor de kunststofindustrie in deze marktsegmenten. Deze oplossingen bestaan voornamelijk uit kleurmasterbatches in vaste, vloeibare of granulaatvoorbereidingen verbeterd met additieven voor speciale eigenschappen zoals UV-licht stabilisatoren. De oplossingen bevatten tevens tailor-made logistieke concepten, ontwikkeld in samenwerking met klanten om een snelle en betrouwbare levering te verzekeren.

Het productassortiment van BASF´s Coatings & Plastic Chemicals divisie omvatten zowel pigmenten, pigmentpreparaties en verf, harsen, licht stabilisatoren and process chemicaliën als specifieke masterbatches in Europa. Onze producten worden wereldwijd geproduceerd en verkocht. We zijn een van de leidende leveranciers ter wereld op dit gebied. Verdere informatie over onze producten vindt u op: www.basf.com/masterbatch.

BASF is wereldwijd één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie - The Chemical Company. Haar portfolio strekt zich uit van Chemie, Kunststoffen, Veredelingsproducten, Gewasbescherming, Fijnchemie tot Olie en Gas.
Als een betrouwbare partner in nagenoeg alle branches helpen wij onze klanten met intelligente systeemoplossingen en hoogwaardige producten, succesvol te zijn. BASF ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om nieuwe markten aan te boren. Zij combineert economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid en draagt hiermee bij aan een betere toekomst. BASF heeft ruim 95.000 medewerkers en een omzet van meer dan 52,6 miljard euro in 2006. Aandelen van BASF worden verhandeld op de aandelenbeurzen in Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF) en Zürich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op internet: www.basf.com.

BASF Nederland B.V., 31 jan 2008

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort
tel: 026 - 3717 378