Gemeente Elburg

januari 08

Verslag concert in Haselünne(D) vrijdag, 25 januari '08

Voor de tweede maal werd een gemeenschappelijk concert georganiseerd voor leerlingen van de Elburgse muziekschool 'De Spelerij' en leerlingen van de muziekschool in Haselünne (D), de partnergemeente van Elburg.

Ditmaal vond het concert plaats in de oude, fraaie Klosterkirche in Haselünne.

Thema: 'Jonge musici op weg naar het concertpodium'. Uit de gemeente Elburg waren tien leerlingen uitgenodigd om deel te nemen. Ze werden begeleid door hun muziekdocenten.

Vol overgave en zeer geconcentreerd werd een groot aantal verschillende instrumenten bespeeld, zoals gitaar, viool, cello piano, orgel, hoorn, trompet, trombone, saxofoon en keyboard. Het openingsnummer werd verzorgd door ongeveer twintig zeer jonge basisschoolleerlingen uit Haselünne (6-10 jaar), die allen een strijkinstrument bespeelden. Een ontwapenend begin.

Uit de keuze van de componisten, zoals Bach, Chopin, Debussy, Händel e.d. bleek dat de jonge musici het zich niet gemakkelijk hebben willen maken en zeer terecht beloonden de talrijke aanwezigen het optredende jong-talent met een lang en krachtig applaus.

Ter afsluiting werd de Nederlandse gasten (deelnemers, hun docenten, een aantal begeleidende ouders en enige leden van het burgercomité Elburg - Haselünne) een zeer smakelijke pizza-maaltijd aangeboden.

Laat in de avond keerde men met vele goede herinneringen aan dit concert huiswaarts. Volgend jaar zal er zeker een vervolg plaatsvinden, maar dan is 'De Spelerij' de uitnodigende partij.

Haselunne - affiche

Haselunne - groep

Haselunne - gitaar

Haselunne - groep Elburg