Gemeente Lansingerland


Raad Lansingerland kiest unaniem voor Landschap als Podium Raad Lansingerland kiest unaniem voor Landschap als Podium

Jarenlang is er tussen Lansingerland (voorheen Bleiswijk) en Zoetermeer gepraat over de inrichting van Hoefweg-Zuid. Deze gesprekken zijn in 2007 in een stroomversnelling gekomen.

Als resultaat hiervan is een plan voor de inrichting van het gebied rond een mogelijk nieuw station ontwikkeld. Dit plan heet Landschap als Podium. Landschap als Podium omvat Hoefweg-Zuid en de zuidwesthoek van Prisma. De gemeenteraden van Zoetermeer en Lansingerland hebben unaniem ingestemd met de ontwikkeling van dit plan.

De beide raden willen de komende tijd actief betrokken blijven bij de ontwikkeling van de plannen. De beide Colleges van B&W hechten veel waarde aan de inbreng van de gemeenteraden en zijn verheugd over deze betrokkenheid.

Lansingerland en Zoetermeer ondertekenen bestuursovereenkomst

Op vrijdag 1 februari hebben de Colleges van B&W van Lansingerland en Zoetermeer een overeenkomst getekend over de gezamenlijke ontwikkeling van het Bleizo-gebied.

Het concept Landschap als Podium is het uitgangspunt voor deze ontwikkeling.

De ondertekening van de bestuursovereenkomst Bleizo is de opstap naar een gemeenschappelijke regeling. Deze moet in augustus 2008 van kracht worden.

Met de ondertekening wordt een streep gezet onder jarenlange discussie tussen Bleiswijk/Lansingerland over de inrichting van Hoefweg-Zuid. Vanaf nu kan er gebouwd gaan worden aan een een unieke locatie rond het eerste Stedenbaan Station.