PvdA Rotterdam


PvdA tevreden met aanpak overlast

Vr 1 Feb 2008 - Redactie

De PvdA heeft op de commissievergadering gisteravond zijn tevredenheid geuit over het plan Ruimte bieden door grenzen te stellen

Fractievoorzitter Peter van Heemst diende vorig jaar een motie in om de bestrijding van overlast hoog op de agenda te zetten. Naar aanleiding van die motie organiseerde zowel de PvdA als het stadsbestuur een conferentie over overlast. Daaruit is een uitvoeringsprogramma voortgekomen met verschillende maatregelen om overlast te voorkomen en jongeren ruimte te bieden.

De PvdA is verheugd over de komst van 50 extra jongeren werkers. Ik hoop dat zij snel de straat op kunnen om met onze jongeren aan de slag te gaan, aldus PvdA-raadslid Matthijs van Muijen. De PvdA is ook zeer te spreken over de groepsaanpak in Noord. Het gedrag van de jongeren daar is stukken verbeterd waardoor geen samenscholingsverbod nodig is. Bovendien praten de bewoners en jongeren weer met elkaar en is wederzijds begrip ontstaan, aldus Van Muijen. De PvdA vindt dat deze groepsaanpak als voorbeeld moet dienen voor de andere deelgemeenten.

Het stadsbestuur zal op verzoek van de PvdA gaan praten met de Rotterdamse Jongerenraad. De Jongerenraad heeft veel klachten gekregen over de zogenaamde Mosquit en twijfelt over de effectiviteit van het apparaatje. De Moquit is een apparaatje dat een snerpend geluid geeft om rondhangende jongeren te verdrijven.

Verder heeft de burgemeester toegezegd dat uiterlijk maart 2008 een sluitende aanpak komt voor jongeren die uit detentie komen.