Provincie Overijssel

Het erf op koers

Op 31 januari vond op Erve Woldhuis in Hengelo de bijeenkomst `Het erf op koers' plaats. Tijdens deze bijeenkomst werd aan de hand van de thema's `transformatie agrarisch erfgoed', `ervenconsulentschap' en `stallenbouw' gediscussieerd over de ambities van de provincie Overijssel en Het Oversticht op het gebied van de Ruimtelijke Kwaliteit in Overijssel.

Gedeputeerde Theo Rietkerk reikte het eerste exemplaar van het boek `Traditie en vernieuwing', een inspiratieboek met voorbeelden van transformaties van agrarisch erfgoed in Overijssel, uit aan de heer Cees Brekelmans, burgemeester van Borne en tevens voorzitter van VNG-Overijssel. Directeur Jeroen Jansen van Het Oversticht overhandigde het eerste deel van de brochure 'Stallenbouw', aan gedeputeerde Piet Jansen en twee potentële initiatiefnemers. De totale brochure omvat 5 delen die naar verwachting eind maart gereed zal zijn.

Voor meer informatie over het Inspiratieboek `Traditie en vernieuwing' kunt u terecht bij Yvonne Hermus (RWB), tel. 038-4998166 en voor meer informatie over de Stallenbrochure bij Tamara Ekamper (Het Oversticht), tel. 421 32 57.