Vlaamse Overheid

de Parkstraat in Haasrode (Oud-Heverlee)

Herstelling van de brug over de A3/E40 in de Parkstraat in Haasrode (Oud-Heverlee)

Vlaamse overheid

vrijdag 1 februari 2008

De brug over de A3/E40 in de Parkstraat in Haasrode(Oud-Heverlee) ondergaat structurele herstellingen. Daartoe is het nodig om de brug in beide richtingen volledig af te sluiten voor alle verkeer.

De werkzaamheden zullen beginnen op 18 februari 2008.

De herstellingen omvatten de volledige vernieuwing van de brug: de vernieuwing van het wegdek, de trottoirs en de leuningen, de afbraak van de keerwanden van de landhoofden en de vervanging van de voorspankabels.

Het autoverkeer zal in beide richtingen omgeleid worden via de Dassenstraat, de Blandenstraat, de Haasroodsestraat en de Bierbeekstraat.

Het fietsverkeer vanuit Bierbeek wordt omgeleid langs de Dassenstraat, de Blandenstraat, de Konijnenhoekstraat en de Bovenbosstraat. Vanuit Leuven wordt het fietsverkeer omgeleid langs de Technologielaan, de Stenen Kruisstraat en de Merenstraat.

De kosten van de herstelling van de brug bedragen 0,82 miljoen euro.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse overheid. Als alles naar plan verloopt, hebben de werkzaamheden een uitvoeringstermijn van 95 werkdagen en 5 werknachten. Tegen eind augustus 2008 zouden ze voltooid moeten zijn.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: franciscus.venstermans@mow.vlaanderen.be