Politie Haaglanden

Persberichten 1 februari

Haaglanden, 01-02-2008

Moeizame aanhouding na mishandeling
Den Haag Een 21-jarige man uit Den Haag is donderdagochtend omstreeks zes uur uur met de nodige moeite aangehouden in zijn woning aan de Trekweg. De man wordt verdacht van de mishandeling van een plaatsgenoot tijdens een Oud en Nieuw-feestje. Toen agenten de man donderdag van zijn bed wilden lichten en bij de woning aanbelden, begon de verdachte amok te maken. Hij weigerde de deur te openen waarop de agenten de deur besloten open te boemen. Omdat de man de deur tegenhield, ging dat moeizaam. Toen er uiteindelijk een gat in de deur was geslagen, spuugde de man een van de agenten in zijn gezicht. Eenmaal in de woning gaf de verdachte zich ook niet zonder slag of stoot over. Twee agenten liepen bij de aanhouding licht letsel op. Uiteindelijk is de man in de boeien geslagen en afgevoerd naar het bureau. Hij zit nog vast.

Aangehouden op verjaardag
Den Haag Een 21-jarige Pool is donderdagnacht op zijn eigen verjaardagsfeestje aangehouden. Omwonenden hadden de politie gebeld in verband met geluidsoverlast uit de woning van de man aan de Zuigerstraat. Agenten die de man hij was op 31 januari 21 jaar geworden - sommeerden zijn muziek zachter te zetten, werden door de man niet al te vriendelijk te woord gestaan. Toen de rust was weergekeerd en de agenten op het punt stonden om te vertrekken, vond de verdachte het kennelijk nodig om hen uit te schelden. Daarmee bezorgde hij zichzelf onnodige problemen: de man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Winkeldief slaat met decoupeerzaag
Den Haag Een 45-jarige man uit Den Haag heeft donderdagmiddag omstreeks half één een 35-jarige beveiligingsmedewerker van een bouwmarkt aan de Van der Kunstraat met een decoupeerzaag geslagen. De verdachte was door de beveiliger betrapt op de diefstal van de zaag en begon de 35-jarige met het apparaat te slaan. Uiteindelijk kon de man door beveilingspersoneel van de winkel en gealarmeerde politieagenten onder controle worden gebracht en worden aangehouden. Het slachtoffer hield aan de mishandeling enkele bulten over.

Mannen vernielen abri
Den Haag Twee Haagse mannen van 22 en 32 jaar zijn donderdagavond omstreeks tien uur aangehouden nadat zij op de Leyweg vermoedelijk een abri hadden vernield. Getuigen zagen hoe twee mannen twee ruiten van een abri kapot sloegen. Een getuige volgde de verdachten naar een Chinees restaurant in de buurt en belde de politie. Die kon de twee mannen aanhouden toen zij met hun afhaalmaaltijd de zaak uit kwamen. De recherche onderzoekt of de verdachten inderdaad verantwoordelijk zijn voor de vernieling.

Aanrijding met lichtgewonde
Den Haag Bij een aanrijding 31 januari om 10.45 uur op de Gedempte Gracht raakte een 36-jarige automobiliste uit Voorburg licht gewond. Een 21-jarige automobilist uit Rijswijk zag niet dat voor hem een auto stilstond en reed achterop. De Voorburgse hoefde niet naar het ziekenhuis.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag In een garagebox aan de Van Swindenstraat, troffen agenten donderdag 31 januari een volledig werkende en professionele hennepkwekerij met in totaal 885 planten aan. In de garagebox werd illegaal stroom afgetapt. Alle planten en benodigde apparatuur zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Politie Haaglanden via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000

Politie haalt demonstranten uit hofvijver
Den Haag De politie moest er donderdag 31 januari om 14.00 uur aan te pas komen om een groep van vijf demonstranten van het eiland uit de Hofvijver te halen. De groep was met twee bootjes naar het eilandje gevaren en startte een niet aangemelde demonstratie. Het vijftal werd aangehouden en kreeg aan het bureau een proces-verbaal.

Nepwapen gaat van hand tot hand
Leidschendam Drie 14-jarige Leidschendammers dachten dat het bezit van een nepvuurwapen zou bijdragen aan stoer gedrag. Achteraf bleek dit niet zo te zijn en wilden zij het wapen dolgraag kwijt. Dit bleek uit het onderzoek dat de politie op woensdag 30 januari om 20.00 uur instelde. De jongens waren alle drie enige tijd in het bezit geweest van het vuurwapen, dat zo op het oog niet van echt te onderscheiden is. De laatste gooide het neppistool weg ter hoogte van een brug nabij een school in de wijk Prinsenhof. Een politieagent trof het wapen op de aangewezen plaats aan. Tegen de drie jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling aan school, 16 aanhoudingen
Leidschendam Een melding van een vernieling aan de basisschool de Waterlelie in de wijk Prinsenhof heeft de politie op woensdag 30 januari omstreeks 19.30 uur handenvol werk opgeleverd. Een groep van 16 Leidschendamse kinderen, in de leeftijd van 12 tot 14 jaar, had de concierge uitgedaagd en enkelen wisten op een onbewaakt ogenblik de school in te gaan, alwaar met vuilniszakken werd gegooid. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat slechts 5 jongeren zich aan de vernieling/baldadigheid hadden schuldig gemaakt. Zij kregen een proces-verbaal. De overige jongeren werden onmiddellijk in vrijheid en onder verantwoording van hun ouders gesteld.

Geen straatroof, wel valse aangifte
Leidschendam Een 29-jarige Voorburger, die op vrijdag 20 april 2007 aangifte deed van beroving van zijn mobiele telefoon, is op donderdag 31 januari door de mand gevallen. De man vertelde in zijn aangifte, dat hij in het Zijdepark een man tegenkwam, die hem met geweld op de grond had gegooid. Vervolgens zou de man het slachtoffer van zijn mobiele telefoon hebben beroofd. Uit het door de politie ingestelde onderzoek bleek dat de mobiele telefoon door een kennis van de Voorburger op internet was verkocht. De Voorburger bekende op 31 januari dat hij van de opbrengst en de uitkering van de verzekering een nieuwere uitgave van zijn mobiele telefoon had gekocht. De politie heeft proces-verbaal ter zake valse aangifte opgemaakt.

Snelheidscontrole
Wassenaar Bij een snelheidscontrole 31 januari tussen 21.30 uur en 23.00 uur op de Lange Kerkdamcontroleerde de politie 123 passanten. In totaal reden 23 automobilisten te hard, de hoogst gemeten snelheid was 69 km/u. De betreffende automobilisten krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Niet rijden dan maar duwen
Rijswijk Politieagenten controleerden 31 januari om 20.55 uur de inzittenden van een auto die op een parkeerplaats op de van Rijnweg geparkeerd stond. De inzittenden waren mogelijk onder invloed van verdovende middelen en de bestuurder, een 19-jarige man uit Rijswijk kreeg een tijdelijk rijverbod. Wat schetste de verbazing van de beide politieagenten toen zij om 21.45 uur de wagen zagen rijden . De twee creatievelingen, die wel bedacht hadden dat de auto naar huis moest, waren op het idee gekomen om deze naar huis te duwen.

Zonder rijbewijs met auto de sloot in
De Lier Een 28-jarige Poolse vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag 31 januari om 15.00 uur op de Oudecampsweg met een auto de sloot in gereden. De vrouw wist zelf uit de auto te komen, en raakte niet gewond. Ze bleek geen rijbewijs te hebben, en is aangehouden.

Dronken automobilist rijdt sloot in
Maasdijk De politie hield donderdag 31 januari op de Schenkeldijk om 22.55 een 47-jarige automobilist uit Vlaardingen aan voor rijden onder invloed. De man reed met zijn auto vanaf de Lange Kruisweg richting de t-splitsing op de Schenkeldijk. Op de t-splitsing reed hij rechtdoor het dijkje af en belandde hij met zijn auto in de sloot. De man kwam met de schrik vrij. De man bleek teveel gedronken te hebben, en blies 395 ugl.
De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Toen de man werd gefouilleerd op politiebureau, bleek hij ook elf xtc-pillen en enkele viagrapillen bij zich te hebben.

Mislukte babbeltruc
Delft Een 83-jarige bewoonster van de Adriaan Pauwstraat reageerde donderdag 31 januari om 18.00 uur zeer alert toen zij werd benaderd door een onbekende bezoeker. De vrouw verkeerde in de veronderstelling dat de onbekende man een vervanger was van haar therapeut. Eenmaal binnen bleek dat de man op zoek was naar haar persoonlijke bezittingen. De krasse en alerte dame wist de circa 25 à 30-jarige man uit haar woning te werken en belde de politie. Uit onderzoek bleek dat de man ook bij andere buren aan de deur was geweest. In alle gevallen tevergeefs. De man had het volgende signalement; lengte 1.80 mtr, kort geknipt haar, blanke jongen. Hij droeg opvallende zwarte lakschoenen.

Agressieve verdachte aangehouden
Delft De politie hield donderdag 31 januari om 23.00 uur op de Volgersgracht een 29-jarige Delftenaar aan. De man viel zijn broer dermate lastig dat de agenten tussenbeide moesten komen. De 29-jarige werd daarbij gepepperd en afgevoerd naar het bureau. Ook daar was hij zo agressief dat de man trachtte om een wasbak van de muur te slopen. Om erger te voorkomen werd hij ingesloten voor nader verhoor.

Commotie om vuurwapen
Delft Politieagenten kregen vrijdagochtend 1 februari om 06.30 uur melding dat een man met een vuurwapen over de Wijnhaven liep en daarbij meerdere keren in de lucht had geschoten. De agenten stelden een onderzoek in en kregen informatie dat de man een woning aan Gasthuisplaats binnen was gegaan. In de woning troffen zij een 41-jarige Delftenaar aan. Hij werd direct aangehouden. Een 35-jarige medebewoner die met een honkbalknuppel naar buiten kwam lopen werd eveneens aangehouden. De politie onderzoekt wat er daadwerkelijk heeft plaats gevonden. Een vuurwapen werd niet gevonden.

Overlast storm, Noordweg tijdelijk afgesloten
Pijnacker De sloop van het dak van een sporthal liep enige vertraging op door de storm die 31 januari rond 14.00 uur opstak. Dakplaten dreigden de Noordweg op te waaien waardoor deze voor alle verkeer afgesloten werd. Zowel voetgangers als automobilisten moesten een andere route nemen. De Noordweg, Nobellaan, Albert Schweitzerlaan en Goudenregensingel werden tijdelijk afgesloten, om 15.30 uur werd de weg weer vrijgegeven. Alle dakplaten die gevaar op konden leveren waren toen verwijderd.

Fietser mishandeld
Zoetermeer Een 17-jarige jongen uit Zoetermeer is donderdag 31 januari om 16.15 uur in de Timmermanshove mishandeld door een onbekend jongen. Het slachtoffer fietste samen met twee vrienden richting het Stadshart en passeerde een groepje van 3 jongens met een Zuid-Europees uiterlijk en een jongen met een blanke huidskleur. Een van jongens greep het slachtoffer vast en er ontstond een handgemeen. Het slachtoffer wist op zijn fiets te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. De verdachte is rond de 13 jaar, 1.65m en heeft een normaal postuur. Hij heeft stekels met veel gel. De verdachte droeg een zwart met groen trainingsjack en een zwarte broek. De blanke jongen die bij het groepje hoorde had blond haar met stekels. Hij droeg een bril en heeft een beugel. Hij is ook rond de 14 jaar en is 1.75m met een normaal postuur. De jongen droeg een wit vest en een spijkerbroek. Van de andere twee jongens is geen duidelijk signalement bekend. Alleen dat zij van Zuid-Europese afkomst zijn.
Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze verdachten, belt u dan met de recherche van Politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.