Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 1 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 01-02-2008 o Inbraken, dode hoek en hoestbui

Bejaarde bestolen

Zaandam, donderdag 31 januari 2008, 13:11 uur.

Een 84-jarige bewoonster van de Statenhoek heeft de politie gemeld dat er geld uit haar woning was gestolen. Twee vrouwen zouden met een smoes binnen zijn gekomen en vervolgens geld uit een portemonnee hebben meegenomen. Eén vrouw leidde de bewoonster af terwijl de ander kennelijk het geld opzocht. De Zaandamse beschreef de vrouwen als zigeunertypes waarvan de oudste ongeveer 60 jaar oud was en een lange rok droeg. De andere vrouw was mogelijk een dochter. Agenten hebben in de omgeving gezocht maar hebben het tweetal niet meer aangetroffen.

Woninginbraak

Koog aan de Zaan, donderdag 31 januari 2008, 21:34 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak op de Jonge Kuiperstraat die moet hebben plaatsgevonden in de avond tussen kwart over zes en half tien. Men is binnen gekomen door een raam aan de achterzijde open te breken. De gehele woning werd doorzocht en er worden diverse goederen vermist waaronder sieraden, mobieltjes, foto- en videoapparatuur, en een laptop computer. Forensische Opsporing onderzoekt de sporen.

Rond kwart over zeven betrapte een bewoner van de Witte Veerstraat in Wormerveer drie jongens van 12 tot 15 jaar oud in de tuin bij de buren. Toen hij ze aanriep ging het drietal er vandoor. Later bleek dat er geprobeerd was de achterdeur van de tussenwoning open te breken. Ook hier wordt een sporenonderzoek ingesteld.

Inbraak supermarkt

Krommenie, vrijdag 1 februari 2008, 00:30 uur.

De politie zoekt getuigen van een inbraak bij de Dekamarkt supermarkt op de Jean Henry Dunantstraat die plaatsvond in de nacht van donderdag op vrijdag rond half één. Een raam van een deur werd vernield om binnen te komen. Het rolluik van het sigarettenschap werd geforceerd en een nog onbekende hoeveelheid geld en goederen werd meegenomen. Vermoedelijk is men gevlucht in een sedanmodel personenauto, mogelijk een oude Saab, via het Vlietsend en vervolgens linksaf richting Wormerveer. Hierbij werd een auto die uit de richting Wormerveer kwam bijna aangereden. De inzittende(n) van deze auto en andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam in Krommenie via 0900-8844.

Door hoestbui in de sloot

Assendelft, vrijdag 1 februari 2008, 07:47 uur.

Een 58-jarige automobilist uit Oudkarspel is door een hoestbui in de sloot beland. De man reed in een bestelbus van zijn werkgever over de Witte Ring op een afgesloten bouwterrein in Assendelft toen hij een hevig hoestbui kreeg. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en reed met de auto een sloot in. Een takelbedrijf heeft het voertuig op het droge gezet.

Storm

Regio, donderdag 31 januari 2008.

Een inwoner van Koog aan de Zaan kreeg op de Samsonweg in Wormerveer een losgewaaide vlag met daaraan een stuk metaal op zijn auto waardoor schade was ontstaan. Op de Hoge Horn in Zaandam viel een afdekplaat van een dichtgetimmerde woning naar beneden. Een ander hing op scherp. Er ontstond geen schade. Op de Vincent van Goghweg in Zaandam waaide een boom om die vervolgens de weg blokkeerde. Agenten leidden het verkeer om terwijl de brandweer de boom aan stukken zaagde en de rijbaan vrijmaakte. Een omwonende meldde dat er op het John F. Kennedyplein in Purmerend een golfplaat in een boom hing. Even later werd gemeld dat de plaat spontaan naar beneden was gekomen en geen kwaad meer kon.

Dode hoek centraal in laatste aflevering CRUISE CONTROL

Assendelft, vrijdag 1 februari, 2008

De eerste reeks afleveringen van het regionale verkeersprogramma CRUISE CONTROL wordt maandag 4 februari afgesloten met een bijzondere aflevering over de levensgevaarlijke blinde hoek van rechtsafslaande vrachtwagens.Ondanks de in 2003 verplicht gestelde dodehoekspiegel op vrachtwagens raken er in Nederland jaarlijks bij soortgelijke ongevallen veel fietsers en voetgangers ernstig of dodelijk gewond. In totaal kwamen de afgelopen vijf jaren 57 fietsers om het leven doordat zij letterlijk over het hoofd werden gezien.

In de (voorlopig) laatste uitzending vertelt een nabestaande van een verkeersslachtoffer welke immense impact een dergelijk ongeval heeft binnen het gezin. Daarnaast wordt in aflevering 12 het werk van de ongevalsanalisten van de politie, die bij een ernstig verkeersongeval technisch onderzoek verrichten, belicht.

Dodehoekstickeractie

De makers van het programma Cruise Control willen meer aandacht voor de levensgevaarlijke 'blinde' of 'dode' hoek van vrachtwagens en (bestel)bussen en startten daarom vorig jaar een speciale dodehoekstickeractie. In totaal rijden in Noord-Holland, tegen het einde van het programma, ruim 1.200 vrachtwagens met de stickers met de tekst 'raak niet zoek in de dode hoek' rond. De opvallende, reflecterende, dodehoeksticker waarschuwt fietsers en voetgangers dat hij of zij zich in de dode hoek bevinden. De dode hoek is het weggedeelte vier meter rechts naast de auto en drie meter voor de auto, waar de bestuurder vanaf de zitplaats geen zicht op heeft.

Uitzending gemist? Op www.cruisecontrol-tv.nl kun je alle twaalf uitzendingen nog een keer bekijken. Ook voor meer informatie over de dode hoek en het bestellen van de gratis dodehoeksticker (door transportondernemingen in Noord-Holland)kun je op de website terecht.

Woningen ontruimd

Krommenie, donderdag 31 januari 2008.

De politie heeft donderdagavond op last van de burgemeester zeven woningen aan de Wilhelminastraat ontruimd. Er zou gevaar zijn voor instorting van de huizen. De bewoners werden naar buurthuis 'De Pelikaan' aan de Kervelstraat gebracht waar zij werden opgevangen en later door de burgemeester voorgelicht. Gas en water werd afgesloten en agenten bewaakten de panden totdat er hekken waren geplaatst en een bewakingsbedrijf het kon overnemen. In totaal moesten zestien bewoners hun huis verlaten.

Huiselijk geweld

Zaandam, donderdag 31 januari 2008.

De politie heeft een 37-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van mishandeling van zijn vrouw. Omwonenden belden de politie naar aanleiding van geschreeuw in een woning. Agenten troffen een vrouw aan met flinke sporen van mishandeling. Op meerdere plaatsen in de woning werden bloedvlekken aangetroffen. De verdachte was niet meer ter plaatse maar kon na enig zoeken in een andere woning worden aangehouden. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. De vrouw werd door familie naar het ziekenhuis gebracht en de kinderen werden door een ander familielid opgevangen.