Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 01/02

OOSTERHOUT NB, 1 februari 2008

De politie houdt man aan na mishandeling parkeerwachter

OOSTERHOUT: Donderdagmiddag rond 15.30 uur hield de politie op de Bredaseweg een 45-jarige man aan. De man wordt ervan verdacht een parkeerwachter mishandeld te hebben.
Tot tweemaal toe ontving de verdachte op twee verschillende plaatsen een bekeuring voor fout parkeren. Dat was de man blijkbaar teveel waarop hij de parkeerwachter sloeg. De politie hield de verdachte aan. Er is proces verbaal opgemaakt en de man kreeg een boete van 500.

Twee personen aangehouden voor rijden onder invloed

OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie op Paterserf een 19-jarige bestuurder aan voor het rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek zijn promillage 600 ug/l te zijn. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingenomen.

DONGEN: In de nacht van donderdag op vrijdag is een 16-jarige fietser uit Dongen op de Bolkensteeg aangehouden. De jongen reed zonder licht op zijn fiets, kon zijn identiteitsbewijs niet overhandigen en uit een alcoholtest bleek zijn promillage 600 ug/l te zijn. Er is proces verbaal opgemaakt.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Vrouw gewond bij verkeersongeval

WAALWIJK - Bij een verkeersongeval op de Winterdijk raakte gisteravond, even na 19.30 uur een 58-jarige vrouw uit Waspik gewond aan haar arm. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het TweeSteden Ziekenhuis.

Een 47-jarige automobilist uit Srang-Capelle reed vanaf een erf links af de Winterdijk op. Tijdens deze manoeuvre zag hij een personenauto die bestuurd werd door een 61-jarige man uit Waspik over het hoofd, die op dat moment over de Winterdijk reed. Tussen beiden ontstond een aanrijding. De echtgenote van de 61-jarige man, een 58-jarige vrouw liep ten gevolge van de aanrijding verwondingen op.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

WAALWIJK - De politie onderzoekt een mishandeling die gisteravond rond 20.45 uur gepleegd is in de Irenestraat. Daarbij raakte een 19-jarige inwoner uit Waalwijk gewond aan zijn hoofd. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer fietste gisteravond in de Irenestraat in de richting van de Stationsstraat. Bij de verkeerslichten stopte hij toen het verkeerslicht rood licht uitstraalde. Op dat moment stopte achter hem een personenauto, een ouder type Golf, met daarin meerdere mannen. Twee mannen stapten uit en liepen naar het slachtoffer. Zonder enige reden sloeg één van hen het slachtoffer tegen het gezicht. Na de klap viel de jongen op de grond. De mannen vluchtten te voet weg in de richting van Zandonk. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk getuige zijn geweest. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Dronken automobilist betrokken bij verkeersongeval

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen op de Midden Brabantweg een 51-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie stelde een controle in nadat de man betrokken was bij een verkeersongeval.

Vanmorgen rond 09.30 uur ontstond tussen de auto die bestuurd werd door de 51-jarige man en een evenoude automobilist uit Srang-Capelle een botsing. Beide partijen verklaarden door het groene verkeerslicht te zijn gereden bij de kruising Prof. Kamerlingh Onnesweg met de Midden Brabantweg. Op de kruisende wegen botste de auto van de 51-jarige man tegen de achterzijde van de tegenpartij. De 51-jarige bleek onder invloed te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 520 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Auteur: Desiree Brabers