Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 01/02

TILBURG, 1 februari 2008

Politie arresteert drie centrumbezoekers in het uitgaansgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgerbied van Tilburg spreken van een rustige dienst. De politie verrichte in totaal drie aanhoudingen.

Op de Heuvel hebben agenten vannacht twee vrouwen van 20 en 24 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden voor mishandeling. Het tweetal sloeg een 25-jarige beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid tijdens een woordenwisseling in het gezicht.

Even na 03.30 uur heeft de politie op het Piusplein een 23-jarige Tilburger aangehouden. Beveiligingsmedewerkers hoorden de man mondeling, op luidruchtige wijze, dreigende taal uitten in de richting van een centrumbezoeker. Het passserend publiek stoorde zich aan zijn gedrag.

Politie arresteert woninginbreker

BREDA - De politie heeft gisterochtend rond 11.00 uur op het Stationsplein in Breda een 35-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 24 januari jl. in een woning in de Deursenstraat een inbraak te hebben gepleegd. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een woninginbraak op 24 januari jl. Tussen 08.15 uur en 11.15 uur werd de ruit van de achterdeur van de woning vernield waarna diverse goederen uit de woning ontvreemd werden. Naast het opnemen van een aangifte stelden technische rechercheurs sporen veilig. Het onderzoek wees in de richting van de verdachte. Met toestermming van de officier van justitie werd de hij gisteren buiten heterdaad aangehouden. Op het bureau legde de man een bekennende verklaring af.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - Agenten hebben vannacht rond de klok van 01.20 uur een 44-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Tijdens een controle op de Besterdring bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 580 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn tijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt echtgenoot aan na huiselijk geweldmelding

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 00.30 uur op de Goirleseweg een 42-jarige Tilburger aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, gedroeg zich agressief bij de woning van zijn partner. Agenten troffen hem voor de deur aan. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs. Tijdens de aanhouding verzette hij zich. Om de man onder controle te krijgen legden de agenten onder andere een verwurging aan.

Tweetal klimt over hekwerk

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 20.45 uur op de Oudedijk twee jongens van 14 en 17 jaar, afkomstig uit Goirle en Tilburg aangehouden. De jongens klommen bij de school over een hek nadat ze eerder geweigerd waren . Docenten zagen dit gebeuren en informeerden de politie die ze op het terrein aantroffen. Beide jongens hebben een bekeuring gekregen voor het bevinden op verboden terrein.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

GOIRLE - De politie heeft gistermiddag even na 12.30 uur bij een supermarkt op De Hovel een 49-jarige man uit Poppel aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat de man diverse goederen, waaronder 12 chocoladerepen, in zijn kleding stopte en de winkel verliet. Voorbij de kassa spraken ze hem aan en droegen hem over aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau legde de man een bekennende verklaring af. Voorzien van een boete van 125 euro mocht hij na verhoor vertrekken.

TILBURG - De politie heeft vanmorgen bij een supermarkt aan het Lourdesplein een 45-jarige Tilburger aangehouden voor hetzelfde feit. De man had diverse levensmiddelen uit de schappen gepakt en in zijn tas gestopt. Zonder de goederen ter betaling aan te bieden, wilde hij de winkel verlaten. Het personeel stak daar een stokje voor en waarschuwde de politie. Op het bureau bekende hij de diefstal.

Inbrekers hebben het gemunt op sigaretten

TILBURG - De politie onderzoekt een drietal inbraken die vannacht op verschillende locaties plaats gevonden hebben in Tilburg. De buit bestond voornamelijk uit sigaretten. Bij een inbraak in een tankstation aan de Ringbaan Zuid hebben de daders vanmorgen, na het verbreken van een rolluik, diverse sloffen sigaretten buit gemaakt. Bij een tabakszaak in de Oerlesestraat werd een rolluik vernield en een ruit ingeslagen. Ook daar verdwenen sigaretten evenals bij een levensmiddelenzaak aan de Brunostraat. Daar werd een ruit verbroken.

Auteur: Desiree Brabers