Warchild


Extra steun Postcodeloterij voor War Child
Donderdag 31 januari heeft War Child een extra eenmalige gift van ruim
1 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij gekregen. Dit werd bekendgemaakt tijdens het `Goed Geld Gala' van de loterij. War Child gaat het bedrag samen met Oxfam Novib inzetten voor een onderwijsproject `Leren om te leven' in Noord-Oeganda.

Eind 2006 is in Noord-Oeganda na twintig jaar een einde gekomen aan het wrede conflict. Veel mensen keren inmiddels terug naar hun dorpen. Met de gezamenlijke inzet van War Child, Oxfam Novib en de lokale partnerorganisaties wordt een nieuw onderwijsprogramma gestart. 42.000 kinderen en jongeren en 8.000 volwassenen worden zo direct geholpen.

Snel een diploma
Kinderen en jongeren die door de oorlog geen of weinig onderwijs hebben gevolgd, kunnen door versnelde programma's toch hun diploma halen. Het project bestaat uit psychosociale ondersteuning van kinderen, gerichte ondersteuning van kinderen, ouders en de gemeenschap en korte beroepsgerichte trainingen voor jongeren. Bovendien zal er aangepast onderwijs gegeven worden aan bijvoorbeeld ex-kindsoldaten, tienermoeders, en kinderen die gezinshoofd zijn doordat hun ouders in de oorlog om het leven zijn gekomen.

De werkwijzen en doelstellingen van Oxfam Novib en War Child vullen elkaar duidelijk aan op dit gebied, daarom bundelen beide organisaties hun krachten in dit unieke project.