Persberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 01-02-2008

Fietser gewond

ZEIST Bij een aanrijding met een auto raakte op donderdag 31 januari een bejaarde fietser gewond.

Rond 17.00 uur reed een 84-jarige man uit Zeist met zijn fiets vermoedelijk vanaf een woonerf aan de Brugakker de rijbaan van de Brugakker op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 29-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg, met een aanrijding tot gevolg.

De bejaarde man werd door de auto geschept en liep onder andere ernstig letsel aan zijn hoofd en been op. De Zeister werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Daar niet geheel duidelijk is hoe de aanrijding is gebeurd, wordt aan getuigen verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Diefstal bankpas

ZEIST Op donderdagmiddag 31 januari gingen vier verdachten shoppen met een net gestolen bankpas.

Rond 16.30 uur kwamen een man en drie vrouwen een winkel aan het Emmaplein binnen. Zij kochten voor meer dan 1000 aan artikelen en rekenden die bij de kassa af. De caissière vertrouwde het niet en belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en uit onderzoek bleek dat het viertal had betaald met een pinpas die vlak daarvoor was gerold bij een klant van een andere winkel aan het Emmaplein. Ondanks een onderzoek in de omgeving werd het criminele viertal niet meer aangetroffen.

Signalementen

Alle verdachten hadden een Slavisch uiterlijk.

Verdachte 1 was een man van 25 30 jaar . Hij had een beginnende stoppelbaard en droeg een muts;

Verdachte 2 was een vrouw van ongeveer 30 jaar met geblondeerd haar en zij droeg een hoofddoek;

Verdachte 3 was een vrouw van ongeveer 20 jaar, langer dan de anderen en zij droeg een halflange witte jas;

Verdachte 4 was een vrouw van ongeveer 20 jaar. Zij droeg een zwarte jas en een zwarte hoed.

Aan getuigen die het viertal hebben gezien op of in de omgeving van het Emmaplein of hen mogelijk in een auto hebben zien stappen/rijden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding

ZEIST Bij een aanrijding tussen een auto en een fiets raakte op donderdag 31 januari een fietser gewond.

Op de kruising van de Driebergseweg Blikkenburgerlaan verleende rond 15.50 uur een 14-jarig meisje uit Zeist met haar fiets geen voorrang aan een voor haar van links komende 25-jarige automobilist uit Zeist, met een aanrijding tot gevolg.

Het meisje liep letsel aan haar enkel en gezicht op en werd per ambulance naar het Diakonessenhuis in Zeist gebracht.