Gemeente Son en Breugel


Doe mee met de Straatnamenwedstrijd Sonniuspark

Bedenk een naam voor de straat en zie straks uw idee vereeuwigd op de straatnaambordjes in Sonniuspark.

---

In de nieuwe woonwijk Sonniuspark komen straks 20 nieuwe straten. Wij zoeken voor deze straten originele straatnamen die passen bij Son en Breugel en passen bij de nieuwe woon-wijk. U mag bedenken hoe die straten gaan heten.
In deze straatnamenwedstrijd zijn er voor de winnaar 2 hoofdprijzen. De winnaar mag in mei midden in Sonniuspark met 12 vrienden of familieleden gaan picknicken. Deze picknick wordt geheel door de gemeente verzorgd in het toekomstig woongebied. En natuurlijk zijn de de straatnamen van de winnaar straks ook op de straatnaambordjes in Sonniuspark terug te vinden.

Thema
De gemeente wil graag een herkenbare woonwijk. We zoeken een thema waar alle nieuwe straatnamen in passen. Wij vragen u dan ook een thema te bedenken. Aan een goed thema zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet het thema niet al in Son en Breugel voorkomen, anders krijg je verwarring. Bovendien moeten er wel 20 straatnamen bedacht kunnen worden binnen dat thema.

Toelichting
U kunt de keuze voor uw thema toelichten. U mag daarbij ook ideeën vermelden over ruimtelijke elementen die het thema van de wijk kunnen versterken. Als u bijvoorbeeld wilt dat er een vogelwijk komt, kunt u toevoegen dat er overal in de wijk vogelhuisjes opgehangen kunnen worden om zo de herkenbaarheid van de wijk te vergroten. Bovendien komen er dan misschien ook wel meer vogeltjes naar de wijk. Wie weet, vinden we dat zon leuk idee dat we het in de nieuwe wijk overnemen. (Een vogelwijk bestaat overigens al in Son en Breugel).

Straatnamen
Wij vragen u ook om minimaal 5 straatnamen te noemen. Meer mag natuurlijk ook. Er ko-men immers 20 straten in het hele gebied. Ook aan de straatnamen stelt de gemeente eisen. Zo mag een naam niet meer dan 24 letters hebben, moet de naam geen verwarring met andere straten opleveren, moet de naam goed uit te spreken zijn en mag de naam niet te moeilijk zijn om te schrijven.

Beoordeling
Een beoordelingscommissie zal de drie beste, origineelste en meest toepasselijke themas voor de wijk selecteren. De commissie beoordeelt ook of de straatnamen aan de voorwaarden voldoen. Zij stellen ook de 20 nieuwe namen voor. Uiteindelijk zullen de burgermeester en de wethouders van Son en Breugel het beste idee eind maart 2008 vaststellen. Vervolgend maken we de winnaar bekend.

Hoe kunt u meedoen?
U kunt uw idee voor uw thema, met een korte toelichting en minimaal 5 straatnamen naar de gemeente e-mailen voor 1 maart 2008. Dat kunt u doen via de website www.Woneninsonniuspark.nl. Daarop staat het wedstrijdformulier dat u hiervoor moet gebruiken. Daar vind u ook alle voorwaarden waar de straatnamen aan moeten voldoen. Organisatoren en/of familieleden van de beoordelingscommissie en het college van wethouders zijn uitgesloten van deelname aan de prijsvraag.