Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 01-02-2008

Meisje gewond na aanrijding

PEIZE Een 13-jarig meisje raakte donderdagmiddag gewond aan haar arm bij een aanrijding op de Groningerweg. Ze zou uit de bus zijn gestapt aan de achterzijde van de bus de weg zijn overgestoken. Daar werd ze geschept door een auto, bestuurt door een 22-jarige man uit Peize. Het meisje is per ambulance naar het Martini ziekenhuis in Groningen gebracht.(BPS 08-108548)

Man gewond na aanrijding trekker
EMMEN Een 32-jarige man uit Emmen is donderdagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding aan de Brinkenweg. Een 23-jarige bromfietser uit Emmen reed samen met de 32-jarige bijrijder, over het fietspad uit de richting van de Delftlanden. De bromfietser kreeg geen voorrang van een 40-jarige bestuurder van een tractor. Een aanrijding was het gevolg. De bijrijder is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hij klaagde over pijn aan zijn enkel.(BPS 08-108573)

Niet voldoen aan een stopteken
VRIES Een 18-jarige jongen uit Vries is in de nacht van donderdag op vrijdag bekeurd wegens het niet voldoen aan een bevel van de politie. Agenten zagen de jongeman op zijn bromfiets rijden en wilden hem staandehouden in verband met een controle. De bromfietser ging er vandoor, maar de agenten hebben hem later thuis opgezocht. Daar kreeg hij een boete voor het doorrijden nadat hij een stopteken heeft gekregen.(BPS 08-108668)

Twee mannen aangehouden wegens inbraak
BEILEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige en een 24-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Zij worden verdacht van een poging tot inbraak bij een bedrijf aan de Hekstraat. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.(BPS 08-108678)

Winkeldief aangehouden
EMMEN Agenten hebben donderdagmorgen een 32-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Weerdingerstraat. De vrouw had een aantal boodschappen afgerekend. Een aantal spullen ter waarde van 40,- die onder in de buggy lagen, had ze niet betaald. De vrouw is ingesloten voor verhoor en later heengezonden met een bekeuring.(BPS 08-108497)

Aangifte van bedreiging
ASSEN Een 17-jarige jongen uit Assen deed donderdagavond aangifte van een poging tot diefstal met bedreiging. Kort daarvoor zou hij door twee mannen zijn bedreigd en moest hij zijn mobiele telefoon afstaan en zijn abonnement voor het openbaar vervoer. Agenten hebben op basis van een signalement één verdachte aangehouden. Deze 17-jarige jongeman uit Assen is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-108644)

Huisarts mishandeld
HOOGEVEEN Agenten hebben donderdagavond een 55-jarige man uit Stuifzand aangehouden op verdenking van mishandeling van een huisarts. De man klaagde over een onbekende pijn en was naar de huisartsenpost bij het ziekenhuis gegaan. De 55-jarige man, die onder invloed verkeerde, bedreigde en trapte de huisarts. De man is aangehouden en ingesloten verhoor.(BPS 08-108640)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.