Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ermelo - Nieuwe wijkagenten in Ermelo                     |
De politie in Ermelo kent sinds kort twee nieuwe wijkagenten.

Voor Ermelo-west, Horst en Telgt is Henk Druijff de nieuwe wijkagent terwijl Danny Klink het nieuwe gezicht is voor Ermelo-zuid en het centrum.

De inwoners van het gebied Ermelo-noord, -oost en Speuld behouden hun eigen vertrouwde wijkagent in de persoon van Ton Weijland.

De oud-wijkagenten Willem Foppen en Dick Buter zijn beiden als wijkagent benoemd in respectievelijk Harderwijk en Epe. Volgens teamchef Jan Bijsterbosch, zijn de wijkagenten een belangrijke schakel in het functioneren van de politie. "Ze zijn het gezicht van de politie in de wijk en het is dan ook van belang dat in de wijken bekend is wie de wijkagent is," aldus de teamchef.

Naast het leggen van contacten met de burgers in de wijk neemt de wijkagent deel aan overleg met de gemeente, woningbouwvereniging, zorgverleners en scholen. Verder houdt de wijkagent zich bezig met het handhaven van de "verkeers"-regels en het opsporen van daders van inbraken en andere vormen van veel voorkomende criminaliteit.

De wijkagent doet dit niet alleen, hij wordt ondersteund door het gehele politieteam. De werkzaamheden in de wijk worden dus niet alleen door de wijkagent verricht. De wijkagent is wel een belangrijke factor in het stellen van prioriteiten, welke zaken, welke klachten of welke overlast dient als eerste te worden er opgepakt.

Bijsterbosch: "Het is cruciaal dat de wijkagent weet wat er in zijn wijk speelt. Dit vraagt het nodige van de wijkagent en daarbij heeft hij de hulp van de burger hard nodig. Leefbaarheid en veiligheid in de wijk is immers ook een verantwoordelijkheid van de bewoners. Ik ben blij dat ik de nieuwe wijkagenten mag presenteren.

De wijkagenten zijn bereikbaar via het politiebureau in Ermelo en telefonisch bereikbaar via 0900-8844.


---

Bijlage:

Drie foto's van de wijkagenten de foto's zijn vrij voor publicatie en zonder rechten.

055 - 548 60 58

---- --