Gemeente Epe


¤ 22.500,-- subsidie voor project Minder Regels

Voor het project Minder Regels heeft de gemeente Epe 22.500 euro van het Rijk ontvangen. Het Rijk verleent subsidie aan gemeenten die zich inzetten voor het verduidelijken van regels. Het project Minder Regels heeft als doel om de regelgeving terug te dringen, de dienstverlening te verbeteren en de administratieve lasten te verlagen. De subsidie wordt de komende tijd gebruikt voor het doorlichten van procedures en regelgeving. Hiervoor is het onderzoek- en adviesbureau ZENC in samenwerking met EIM ingeschakeld. Aan de hand van workshops en brainstormsessies moet blijken hoe zaken beter en slimmer kunnen worden aangepakt. Op dit moment werkt het bureau ZENC in samenwerking met EIM aan een plan van aanpak die we in maart a.s. kunnen verwachten.

Waarom Minder Regels?
Het college van B en W vindt het terugdringen van regels een belangrijk onderwerp. Regels moeten namelijk een maatschappelijk doel dienen. De regels moeten helder, duidelijk en handhaafbaar zijn. "Onnodige, ingewikkelde en tegenstrijdige regels mogen er niet zijn. Daarnaast mag een onnodige administratieve rompslomp niet voorkomen. Met het onderzoek van het bureau ZENC in samenwerking met EIM kunnen we de huidige regels aanpakken op deze punten.", aldus wethouder Van Dam.

Burgers betrekken
Om burgers als adviseur bij het project te betrekken, is een klankbordgroep opgericht. De klankbordgroep 'Minder Regels' bestaat uit zeven inwoners uit de gemeente Epe. Zij hebben ook een adviserende rol bij de workshops en brainstormsessies. Dat is belangrijk, omdat zij kunnen adviseren op basis van hun ervaringen uit de praktijk. Burgers kunnen daarom óók bij de klankbordgroepleden aangeven welke ideeën ze hebben. Naast de klankbordgroep worden ook andere burgers betrokken die advies kunnen geven aan de hand van praktijkervaringen. Deze personen moeten in een later stadium door de projectgroep aangewezen worden.

Ideeën welkom
Vandaag was de laatste dag dat het museum voor overbodig beleid in het gemeentehuis te zien was. Inmiddels zijn verschillende ideeën in de ideeënbus in het gemeentehuis gedaan. Daar is de projectgroep erg blij mee. De komende tijd gaat de projectgroep deze ideeën aandachtig bekijken en beoordelen, waardoor het ingediende idee, indien mogelijk, doorgevoerd kan worden. Uiteraard blijft de ideeënbus in het gemeentehuis staan. Het komende jaar kunnen burgers hun idee indienen via e-mailadres minderregels@epe.nl, per post gemeente Epe, t.a.v. Minder Regels, Postbus 600, 8160 AP Epe of in de ideeënbus bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis.

Minder Regels.