Technische Universiteit Eindhoven

Nieuw onderkomen Gemeenschappelijke Technische Dienst geopend

Geplaatst: 01 februari, 2008

De nieuwe huisvesting van de Gemeenschappelijke Technische Dienst (GTD) van de TU/e is woensdagmiddag 30 januari officieel geopend. Universiteitsvoorzitter Amandus Lundqvist en TNO-directeur Jan Mengelers knipten samen het lintje door; acrobaten zorgden voor aankleding van de ceremonie.

Een deel van de nieuwe GTD-werkplaats. Foto: Bart van Overbeeke.

De 45 medewerkers van de GTD zitten voortaan in een nieuwe werkplaats in het gebouw van kennisorganisatie TNO, dat ook op de universiteitscampus ligt. De afgelopen weken verplaatste een industriële verhuizer zon 150 machines vanuit de W-hal naar het nieuwe onderkomen bij TNO, dat zon 2800 vierkante meter groot is. De GTD gaat hierin samenwerken met de technische dienst van TNO, die vijf man sterk is en zon twintig machines inbrengt. De verhuizing is voorspoedig gelopen, laat GTD-hoofd ir. Wim Peters weten. Er waren tien dagen voor ingepland en na acht dagen zaten we er al. Op donderdag 14 februari houdt de nieuwe werkplaats van 14.00 tot 17.00 uur open huis voor alle belangstellenden.
Met de verhuizing van de GTD is de laatste grote bewoner van de W-hal vertrokken. De TU/e heeft het voornemen om op de plaats van de 49 jaar oude hal nieuwbouw neer te zetten. De universiteit wil er een grote hal met centrale studentenvoorzieningen bouwen, en een nieuw gebouw voor de faculteit Wiskunde en Informatica.